Rekordinis Morgan Stanley pelnas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-04-18 15:19 Komentarai: (0)
Amerikos investicinis bankas Morgan Stanley pradžiugino. Tiek jo pajamos, tiek pelnas pakilo iki rekordinio lygio. Prieš prekybinės sesijos metu šio banko akcijos brangsta: Morgan Stanley 54,48 (2,33%).

Per pirmą šių metų ketvirtį jo grynasis pelnas siekė 2,668 mlrd. dolerių, t.y. buvo rekordinis. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo trisdešimt aštuoniais procentais daugiau. Ketvirtį prieš tai dėl vienkartinio pobūdžio išlaidų susijusių su mokesčių pakeitimu grynasis pelnas sudarė tik 643 milijonus dolerių.

Banko ketvirčio pelnas akcijai siekė 1.45 dolerius ir buvo dvidešimt centų didesnis nei analitikų prognozių vidurkis.

Morgan Stanley grynosios pajamos taip pat buvo rekordinės ir sudarė 11,077 mlrd. dolerių. Lyginant su ankstesniu ketvirčiu, jos pasistiebė septyniolika procentų, o lyginant su praėjusių metų pirmu ketvirčiu, pakilo keturiolika procentų. Laukta, jog pajamos sudarys vidutiniškai 10,363 mlrd. dolerių.

Pajamos iš prekybos akcijomis pakilo trisdešimt procentų iki 2.6 mlrd. dolerių, kai laukta, jog sudarys vidutiniškai 2.24 mlrd. dolerių. Tuo tarpu pajamos iš prekybos fiksuoto pajamingumo vertybiniais popieriais, žaliavomis ir valiutomis ūgtelėjo dvyliką procentų iki 1.9 mlrd. dolerių, kai prognozuota, jog jos sieks vidutiniškai 1.67 mlrd. dolerių.

Nuo šių metų pradžios Morgan Stanley akcijos pabrango apie du procentus, o per pastaruosius vienerius metus - virš trisdešimt procentų.


Šiuo metu šio banko pozicijoje lokali korekcija, po kurios galime sulaukti augimo, tačiau tuo pačiu egzistuoja rizika, kad ši korekcija gali pagilėti ir užsitęsti, tad būtina atidžiai stebėti padėtį.

 
Dar nėra komentarų