Didėja karo rizika ir ne tik prekybos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-04-11 17:52 Komentarai: (0)
Pasaulyje didėja karų grėsmė, ir ne tik prekybos, perspėja didžiausio pasaulyje hedge arba rizikos draudimo fondo Bridgewater Associates įkūrėjas ir vadovas Ray Dalio.

„Neseniai įvykę geopolitiniai įvykiai paskatino mane padidinti prekybos karų ir kitų rūšių karų tikimybę, t.y. kapitalo, kiberkarų, o gal ir įprastų“ - tikina jis.

„Kad būtų aišku, aš nesakau, kad jie yra tikėtini, ir aš nesu įsitikinęs, ar mano lūkesčiai yra tikslūs. Aš tiesiog sakau, kad man atrodo, kad tikimybė padidėjo, palyginti su tuo, kas buvo anksčiau“ - pridūrė Ray Dalio.

Jis nurodė paskutinius įvykius susijusius su prekyba tarp Amerikos ir Kinijos.

„Šie įvykiai mane nustebino, taip pat žmones, kurie artimi deryboms. Prieš tai, kas įvyko per pastarąsias keletą dienų, maniau, kad susilpnės prekybos įtampa, nes kinai labai norėjo sudaryti prekybos sandorį, kurį būtų galima pasiekti daugeliu atžvilgiu. Dabar mes turime labai viešą žaidimą, kuris pirmasis išsigąs“ - teigė Bridgewater Associates įkūrėjas.

Ray Dalio mano, kad dabartinė padėtis labai panaši į praėjusio amžiaus trisdešimtuosius metus, t.y. laikotarpis kuomet buvo didelė pajamų nelygybė, protekcionistinė politika ir atsirado populistinė politika.

Jis tuo pačiu mano, kad kapitalo karas, kai viena šalis naudoja turimus aktyvus, pavyzdžiui, obligacijas, kad sukeltų neigiamą poveikį kitoje šalyje, gali būti blogiau nei prekybos karas.
 
Dar nėra komentarų