Korekcija buvo tik „užkandis“

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-02-21 12:04 Komentarai: (0)
„Paskutinė korekcija buvo tik užkandis, o ne pagrindinis patiekalas“ - pareiškė Morgan Stanley strategas Andrew Sheets, kuris tuo pačiu leido suprasti, jog galime sulaukti dar vienos nuosmukio bangos.

Prieš tai šį mėnesį Amerikos akcijų rinkos indeksai nuo savo viršūnių jau buvo nukritę dešimt procentų, kas atitiko techninės korekcijos apibrėžimą.

Andrew Sheets mano, kad po pirmojo šių metų ketvirčio situacija taps sudėtingesnė.

„Po kovo mėnesio rinkoms reikės susidurti su didėjančia pagrindine infliacija, PMI nuosmukiu, ekonominėmis staigmenomis ir visiškai įmanoma, kad ir su rezultatų peržiūrą“ - sakė jis.

Andrew Sheets nurodė, kad Morgan Stanley naudojami ciklo modeliai rodo, jog išsivysčiusios rinkos yra paskutiniame ciklo pabaigos etape.

„Brangstančios akcijos, didėjanti infliacija, pinigų politikos sugriežtinimas, didėjančios žaliavų kainos ir didesnis kintamumas yra visiškai įprasta modelio realizacija“ - tikino Morgan Stanley banko strategas.

Andrew Sheets tikina, jog šiuo metu geri duomenys vis dar atsveria infliacijos augimo baimę.

„Iki šiol Amerikoje skelbiami pelnai buvo maždaug penkiais procentais didesni už prognozes. Tačiau po pirmojo ketvirčio situacija taps labiau komplikuotesnė“ - reziumavo jis.
 
Dar nėra komentarų