R.Shiller: išlieka atviras klausimas ar šis išpardavimas jau baigėsi

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2018-02-13 18:21 Komentarai: (0)
Lietuvių kilmės Nobelio premijos ekonomikos srityje laureatas Robert Shiller, kuris žinomas dėl savo perspėjimų apie internetinį dot-com ir nekilnojamo turto burbulus, pareiškė, jog lieka atviras klausimas ar šis išpardavimas akcijų rinkoje jau baigėsi.

Po buvusio išpardavimo, kurio metu buvusi pasaulinės akcijų rinkos vertė susitraukė beveik penkiais trilijonais dolerių, sulaukėme atsigavimo, tačiau minimas ekonomistai teigė, jog neatmeta, kad galime sulaukti naujo kritimo.

„Klausimas dabar yra: ar burbulas baigtas? Ar jis sprogsta? Ar mes esame patenkinti. Jie vadina tai korekcija, kuri turėtų būti kažkas gero, bet tai priklauso nuo jūsų perspektyvos. Bet ar mes užbaigėme su šia išpardavimo dvasia ar ne? Ir tai vis dar atviras klausimas“ - sakė Robert Shiller.

Jis teigė, kad pastarojo meto investuotojų apklausos parodė, kad žmonių lūkesčiai dėl akcijų kainų augimo prislopo ir žmonės manė, kad rinka jau yra pervertinta.

„Tai beveik burbulo apibrėžimas: jei jūs manote, kad rinka yra pervertinta, tačiau vis dar kurį laiką gali kilti, tai yra burbulas“ - teigė lietuvių kilmės ekonomistas.

„Mano nuomone, buvo plačiai paplitęs įsitikinimas, kad rinka yra pervertinta ir jos laukia korekcija. Ir žmonės laukė, kaip tik prieš praėjusią savaitę, ženklo - kada bus šita korekcija? Taigi, mes turėjome korekcija“ - sakė jis.

„Dabar tai tampa labai dviprasmiška, kas toliau, ar tai pavirs į meškų rinką, ar stabilizuosis ir pakils“ - reziumavo Nobelio premijos ekonomikos srityje laureatas Robert Shiller.
 
Dar nėra komentarų