Niekam nerūpi auksas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-12-19 16:54 Komentarai: (0)
Hedge arba rizikos draudimo fondai likviduoja savo turimas aukso pozicijas, nes akcijos ir kriptovaliutos jiems šiuo metu yra labiau įdomios. Trumpai tariant, saugus prieglobstis, toks kaip auksas, pasirodė nepatrauklus.

Aktyvų valdytojai per savaitę pasibaigusią gruodžio dvyliktą dieną uždarinėjo savo turimas aukso pozicijas susijusias su lūkesčiais, kad šis metalas brangs, sparčiausiai per paskutinius penkis mėnesius. Spekuliantai nusivylė auksu, nes jo kaina neauga po to, kai rugsėjį buvo pasiektas aukščiausias kainos lygis per vienerius metus.

Tiesa, pastaruoju metu aukso kaina kiek atšoko, tačiau tai investuotojams nepadarė itin didelio įspūdžio atsižvelgiant į Amerikos kompanijų akcijų brangimą bei itin įspūdingą bitcoin vertės šuolį.

„Šiuo metu niekas nėra ištroškęs aukso. Kai akcijų rinka muša rekordus ir visi kalba apie bitcoin, niekam nereikia saugių aktyvų“ - pareiškė Van Eck International Investors Gold Fund aktyvų valdytojas Joe Foster.

Vis dėl to, jo nuomone, visiškas aukso atsisakymas - tai būtų beprotybė dėl labai silpnos koreliacijos su akcijomis ir tuo pačiu metu dėl galimybės apsisaugoti nuo sisteminės finansinės rizikos.

Šiandieninės prekybos metu auksas nežymiai pinga, t.y. artėjant vakarui už unciją šio vertingojo metalo buvo mokama po 1265 dolerius, arba 0,02 procento mažiau nei vakar. Tuo tarpu nuo šių metų pradžios jis pabrango beveik dešimt procentų.
 
Dar nėra komentarų