Padidėjo Linas Agro Group pelnai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-11-30 13:23 Komentarai: (0)
Žemės ūkio veikla ir tarptautine prekyba žemės ūkio produkcija užsiimantis Linas Agro Group pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Pajamos smuktelėjo, tačiau pelnai kiek ūgtelėjo. Šiandieninės prekybos metu jos akcijų kaina išlieka nepakitusi: Linas Agro Group 0,645 (0,00%).

Minimos grupės pajamos per praėjusį ketvirtį siekė 129,192 mln. eurų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo 15,5 procento mažiau. Kaip rašoma pranešime, pagrindinė priežastis nulėmusi pajamų sumažėjimą, buvo beveik 22 procentais kritę pardavimai veiklos segmente „Grūdų ir žaliavų pašarams paruošimas ir pardavimas“. Pajamos taip pat sumažėjo 15 procentų „Prekės ir paslaugos žemdirbiams“ veiklos segmente dėl prastos derliaus situacijos Baltijos regione.

Linas Agro Group per savo šių finansinių metų pirmąjį ketvirtį pavyko uždirbti 8,506 mln. eurų EBITDA pelno ir 4,715 mln. eurų, grynojo pelno. Palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, EBITDA pelnas ūgtelėjo 2,6 procento, o grynasis pelnas - virš šešių procentų.

Per praėjusį ketvirtį grynieji pinigų srautai iš pagrindinės veiklos buvo neigiami ir sudarė 66,792 mln. eurų, kai per ankstesnius finansinius metus irgi buvo neigiami, tačiau kiek mažesni ir sudarė 57,961 mln. eurų. Tuo tarpu turimų grynųjų pinigų ir ekvivalentų vertė per praėjusį ketvirtį paaugo 0,98 mln. eurų, kai per ankstesnių finansinių metų tą patį laikotarpį pasistiebė 3,245 mln. eurų.

Nuo šių metų pradžios Linas Agro Group akcijos pabrango 1,1 procento, o tuo tarpu OMX Vilnius indekso vertė pakilo 17,49 procento.
 
Dar nėra komentarų