Sprendimas mažinti aktyvų supirkimo apimtį paremtas trimis veiksniais

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-11-06 15:22 Komentarai: (0)
Europos Centrinio banko sprendimas mažinti obligacijų pirkimo apimtis buvo grindžiamas trimis pagrindiniais veiksniais, pareiškė šio banko vyriausiasis ekonomistas Peter Praet.

„Atsižvelgiant į atitinkamą turto įsigijimo programos kalibravimą, reikėjo atsižvelgti į tris pagrindinius elementus: greitis, horizontas ir galimybės“ - tikino jis.

„Labiau optimistiškesnė ekonominė perspektyva padidino mūsų tikėjimą laipsnišku infliacijos priartėjimu prie mūsų tikslo. Tad reikėjo sumažinti aktyvų supirkimo tempą“ - pridėjo Europos Centrinio banko vyriausiasis ekonomistas.

Spalio dvidešimt šeštą dieną euro zonos Centrinio banko posėdžio metu buvo nuspręsta, kad nuo kitų metų pradžios mėnesinė aktyvų supirkimo programos vertė bus sumažinta nuo šešiasdešimties iki trisdešimties milijardų eurų, o pati programa pratęsiama iki kitų metų rugsėjo mėnesio.

Peter Praet pridūrė, kad aktyvų supirkimo programos pratęsimas padės susiformuoti kainų spaudimui ir įtvirtinti lūkesčius, kad skolinimosi išlaidos išliks žemos. Be to, jis neatmeta, kad jeigu reikės, ši aktyvų supirkimo programa ir vėl galės būti koreguojama.

„Mes visada pabrėžėme, kad pinigų politika turi būti nuolatinė ir patvari, jog būtų galima palaipsniui didinti infliacinį spaudimą. Ilgesnis horizontas taip pat įtvirtina trumpalaikius palūkanų normų lūkesčius ilgesniam laikotarpiui, taip sustiprindamas Valdančiosios tarybos gaires dėl politikos normų“ - reziumavo vyriausiasis euro zonos Centrinio banko ekonomistas Peter Praet.
 
Dar nėra komentarų