Ateina mažos investicinės grąžos dešimtmetis

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-08-01 14:33 Komentarai: (0)
Istorinių duomenų analizė rodo, kad metinė vieno iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų S&P500 grąža per artimiausius dešimt metų gali būti vienženklė arba netgi neigiama, tikina investicinio banko Goldman Sachs analitikai.

Jie teigia, kad tai nutiko 99 procentais atvejų, kai rinkos vertė buvo tokia pati, kaip šiandien. Atkreipiamas dėmesys, jog S&P500 indekso CAPE rodiklis, t.y. atsižvelgiant į ciklą pakoreguotas akcijos kainos ir pelno tenkančio vienai akcijai rodiklis, dabar yra netoli istorinio maksimumo.

„Atsižvelgiant į aukštas akcijų vertes ir potencialiai galimą mažesnę grąžą, mes matome poreikį naujai pažvelgti į alternatyvias strategijas“ - rašoma Goldman Sachs ataskaitoje.

Minimo banko analitikai mano, jog šiuo metu yra patrauklios užsienio bendrovių, kurių kapitalizacija yra maža, akcijos.

„Užsienio bendrovės, kurių kapitalizacija yra nedidelė, yra geroje pozicijoje, kad pasinaudotų pasaulio ekonomikos plėtra“ - tikina jie.

Tuo tarpu vieno iš pagrindinių Amerikos akcijų rinkos indeksų S&P500 vertė nuo šių metų pradžios jau spėjo pašokti 10,3 procento bei tuo pačiu šturmuoja vis naujesnius ir naujesnius rekordinius lygius. Tačiau toks staigus šio indekso augimas padidino nerimą, jog Amerikos bendrovių akcijos jau gali būti pervertintos.
 
Dar nėra komentarų