Milijonieriai valdo net 45 procentus viso pasaulinio turto

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-06-15 13:12 Komentarai: (0)
Kaip skelbiama, milijonieriai šiuo metu jau valdo net keturiasdešimt penkis procentus viso pasaulinio turto ir tai yra visų laikų rekordinis lygis. Be to, prognozuojama, kad jų valdomų aktyvų dalis ir toliau didės.

Remiantis Boston Consulting Group atliktu tyrimu, daugiausiai milijonierių šiuo metu yra Amerikoje, t.y. daugiau nei septyni milijonai namų ūkių, kurių valdomo turto vertė viršija vieną milijoną dolerių.

Pasaulio milijonieriams priklauso septyniasdešimt penki trilijonai dolerių turto, arba keturiasdešimt penki procentai viso pasaulinio asmeninio turto, kurio bendra vertė siekia 167 trilijonus dolerių. 2015 metais jų turimi aktyvai sudarė 44 procentus viso pasaulinio turto.

Boston Consulting Group specialistai prognozuoja, kad 2021 metais milijonieriams jau priklausys 115 trilijonų dolerių vertės turtas arba penkiasdešimt vienas procentas viso pasaulinio turto.

Šiais metais amerikiečių valdomo turto vertė dėl brangstančių kompanijų akcijų ir augančių gyvenamojo nekilnojamo turto verčių ir toliau didėja. Per pirmą šių metų ketvirtį, palyginus su ankstesniu, Amerikos namų ūkių turima bendra turto vertė pakilo 2,5 procento iki 94,84 trilijono dolerių.
 
Dar nėra komentarų