ECB nėra pasirengęs nutraukti QE

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-05-18 17:29 Komentarai: (0)
Slovėnijos Centrinio banko vadovas ir Europos Centrinio banko valdybos narys Bostjan Jazbec pareiškė, kad nei vienas iš euro zonos Centrinio banko atstovų dar neišdrįstų paskelbti apie pergalę.

Investuotojai šiuo metu labai atidžiai stebi situaciją ir laukia bet kokių signalų apie Europos Centrinio banko politikos, dėl vis daugiau pasirodančių ekonomikos atsigavimo ženklų, pasikeitimą.

„Nei vienas iš mūsų jau dabar neišdrįstų paskelbti apie pergalę. Dar yra per anksti, kad sakyti apie kažkokius pasikeitimus“ - sakė Bostjan Jazbec, kuris yra vienas iš dvidešimt penkių euro zonos Centrinio banko valdančiosios tarybos narių.

Tuo tarpu Europos Centrinis bankas ir toliau tęsia stimuliacinę politiką susijusią su itin žemomis arba netgi neigiamomis palūkanomis bei kas mėnesį obligacijų ir kitų aktyvų supirkimui skiria po šešiasdešimt milijardų eurų. Bent kol kas planuojama, kad aktyvai už šią sumą kas mėnesį bus superkami iki šių metų pabaigos.

„Jūs neinate iš karto slidinėti po to, kai paskutinio slidinėjimo metu patyrėte kritimą, todėl, žinoma, atsargumas, manau, šiuo metu yra pagrindinis motyvas. Aš iš tiesų nesuprantu tų, kurie iš karto pradėjo prašyti, arba netgi reikalauti, pakeisti mūsų vykdomą politiką“ - teigė Slovėnijos Centrinio banko vadovas.

„Mes vis dar stebėjimo ir analizavimo fazėje. Pirmiausia norėčiau pamatyti nuoseklesnį ir ilgalaikį infliacinį spaudimą“ - pridėjo jis.

Artimiausias Europos Centrinio banko atstovų susitikimas bus surengtas birželio 7 - 8 dienomis Taline.
 
Dar nėra komentarų