B.Gross: Amerikos ekonomika juda link recesijos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-02-13 15:29 Komentarai: (0)
Gerai žinomas investuotojas ir obligacijų rinkos žinovas Bill Gross pareiškė, jog be kiekybinio švelninimo, kurį šiuo metu atlieka Europos Centrinis bankas ir Japonijos bankas, Amerikos dešimties metų trukmės valstybinių obligacijų pajamingumas gana greit pakiltų iki 3,5 procento, o šios šalies ekonomika pasinertų į recesiją.

Bill Gross, kuris Janus Global Unconstrained Bond Fund fonde valdo 1.8 mlrd. dolerių vertės aktyvus, prognozuoja, kad Amerikos valstybinių obligacijų pajamingumas palaipsniui didės. Tačiau dėl minėtų bankų vykdomos itin ekspansinės pinigų politikos, jis išliks dirbtinai ganėtinai žemas.

„Be finansinio metadono, abi, t.y. tiek akcijų, tiek obligacijų rinkos visame pasaulyje patirtų reikšmingų proporcijų kritimą“ - sakė jis.

„Dešimties metų Amerikos valstybinių obligacijų pajamingumas siekia 2,45 procento, nes Europos Centrinis bankas ir Japonijos bankas kartu per mėnesį už 150 mlrd. dolerių supirkinėja obligacijas, ir tuomet didžioji dalis tų pinigų keliauja iš Japonijos ir Vokietijos obligacijų, kurių pajamingumas siekia 0,1 procento ir 0,45 procento, į Amerikos 2,45 procento obligacijas“ - paaiškino Bill Gross.

Jis dar kartą pakartojo, jog itin laisva arba švelni pinigų politika lėmė aktyvų kainų augimą ir tik minimaliai padidino realų ekonomikos augimą.

„Kapitalizmas buvo iškreiptas, nes taupymas ir investavimas dėl itin žemų palūkanų buvo varžomas, tuo tarpu zombinės korporacijos buvo išlaikomos veiksnios. Disbalansas pakeitė pusiausvyrą“ - sakė minimas investuotojas.

Jis tuo pačiu pridėjo, kad skolos, lyginant su bendruoju vidaus produktu, ir toliau didėja ir didės, finansų sistema nebuvo išvalyta bei nebuvo atkurtas rizikos ir grąžos balansas.
 
Dar nėra komentarų