Auksas pabrangs iki 1400 dolerių

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-04-25 15:32 Komentarai: (0)
Per artimiausius dvylika mėnesių aukso kaina rinkoje pakils iki 1400 dolerių už unciją, prognozuoja BNP Paribas banko aktyvų valdymo specialistai. Anot jų, dabartinės sąlygos aukso brangimui yra palankios.

Jie tuo pačiu mano, kad per artimiausią vienerių metų laikotarpį aukso kaina svyruos 1150 - 1400 dolerių už unciją kainų intervale, na o šio laikotarpio pabaigoje minimo vertingojo metalo kaina pirmą kart nuo pat 2013 metų pakils iki viršutinės kainų intervalo ribos.

Aukso kainos augimą lemia tas faktas, kad pastaruoju metu investuotojai praranda pasitikėjimą Centrinių bankų vykdomų veiksmų efektyvumu bei tuo pačiu jie ėmė nerimauti, kad pinigų politikos švelninimas nueis per toli.

„Mes manome, kad šios baimės ateinančiais ketvirčiais išliks svarbiu pasaulinio investicijų atvaizdo elementu“ - tikina BNP Paribas banko aktyvų valdymo specialistai.

Panašios nuomonės laikosi ir Pasaulinė aukso taryba, kuri savo kovo mėnesio ataskaitoje atkreipė dėmesį, kad aukso kainą gali teigiamai paveikti tai, jog Centrinių bankų arsenale mažėja amunicijos skirtos kovoti su defliacija.

BNP Paribas banko aktyvų valdymo specialistai rekomenduoja investuotojams pirkti auksą, nes anot jų, tai gera investicinio portfelio apsaugojimo priemonė, ypač atsižvelgiant į tai, jog palūkanos vis labiau tampa neigiamos.

„Atrodo, jog auksas atgavo savo saugaus prieglobsčio statusą. Vertingas metalas yra kaip diversifikacija laikotarpiu kai kyla abejonių dėl pasitikėjimo Amerikos aktyvais“ - reziumavo minimo banko atstovai.

Šiandien po pietų rinkoje už unciją aukso mokėta po 1236.55 dolerius, arba nežymiai daugiau nei ankstesnės prekybos sesijos metu. Nuo šių metų pradžios šis metalas jau pabrango 16,6 procento, o per pastaruosius vienerius metus jo kaina ūgtelėjo trim procentais.
 
Dar nėra komentarų