2016 metais pasaulis susidurs su recesijos grėsme

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-10-13 16:16 Komentarai: (1)
Kitais metais pasaulio ekonomika susidurs su recesijos arba nuosmukio grėsme bei su tuo, jog mažės prekybos apimtys, perspėja Citigroup banko pagrindinis ekonomistas Willem Buiter.

Jis pridūrė, kad besivystančios šalys kovoja su pinigų politikos griežtinimu.

Minimimas ekonomistas tuo pačiu atkreipė dėmesį, jog tokių šalių kaip Rusijos, Brazilijos bei Kinijos ekonomikos be jokios abejonės juda rimto nuosmukio linkme.

„Tas sulėtėjimas, kurį jau dabar stebime, neapsiribos vien tik Kinijos ekonomika. Priešingai, tai kelia rimtą grėsmę kelių šalių ekonomikoms“ - paaiškino Willem Buiter.

„Deja, tačiau politinis ir monetarinis arsenalas išsivysčiusiose ekonomikose jau yra labai išeikvotas, na o skolos nefinansiniame sektoriuje vis dar didesnės nei tai buvo 2007 metais. Taigi, iš tikrųjų esame jūroje ir stebime artėjančias eilines bangas ir nelabai galėsime veiksmingai reaguoti“ - perspėja pagrindinis Citigroup banko ekonomistas.

Jis prognozuoja, kad pasaulinės ekonomikos augimas, vertinant pagal rinkos rodiklius, nusmuks žemiau dviejų procentų ir tai daugelyje besivystančių šalių lems bedarbystės augimą, be to, ta pati tendencija bus stebima ir išsivysčiusiose šalyse.

Anot Willem Buiter, tokios šalys kaip Amerika ir Didžioji Britanija gali nepajausti visą nuosmukio poveikį, o pasaulinės ekonomikos augimas bus virš didėjančio paklausos atotrūkio trendo.

Citigroup banko pagrindinis ekonomistas tuo pačiu pridėjo, jog nuo 2008 metų finansų krizės visame pasaulyje yra kuriamos įvairaus pobūdžio disfunkcijos, kurios kartu ir atskirai kelia didžiulę grėsmę pasaulio ekonomikai.
 
1.   Parašė artas   2015-10-13 21:27  

net nebejuokinga