TVF ir vėl sumažino Amerikos ekonomikos augimo prognozę

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-06-04 18:59 Komentarai: (0)
Tarptautinio Valiutos Fondo atstovai šiandien jau antrą kartą šiais metais sumažino savo 2015 metų Amerikos ekonomikos augimo prognozę bei tuo pačiu paragino Amerikos Federalinį Rezervų banką neskubėti didinti savo bazinės palūkanų normos.

Anot minimo fondo specialistų, Amerikos Centrinis bankas savo vykdomos pinigų politikos griežtinimą arba bazinės palūkanų normos padidinimą galėtų atidėti iki kitų metų pirmojo pusmečio.

Tarptautinio Valiutos Fondo atstovai teigia, kad keletas neigiamų veiksnių, t.y. dolerio sustiprėjimas, nepalankios oro sąlygos, sulėtino naujų darbo vietų kūrimo ir ekonomikos plėtros tempus, todėl atsižvelgiant į tai jie buvo priversti dar kartą sumažinti savo anksčiau skelbtą šių metų Amerikos bendrojo vidaus produkto augimo prognozę.

Minimos šalies ekonomikos augimo prognozė šiems metams, palyginus su skelbta balandį, buvo sumažinta nuo 3,1 iki 2,5 procento.

Priminsime, kad po atlikto antrojo perskaičiavimo paaiškėjo, jog per pirmą šių metų ketvirtį Amerikos bendrasis vidaus produktas susitraukė 0,7 procento, nors po pirmojo preliminaraus vertinimo buvo skelbiama, kad jis paaugo 0,2 procento.

„Amerikos Federalinis Rezervų bankas bazinės palūkanų normos padidinimą turėtų pavėlinti iki 2016 metų pirmojo pusmečio, t.y. iki momento kai pasirodys tvaresni darbo užmokesčio ir infliacijos augimo požymiai” - rekuomenduoja Tarptautinio Valiutos Fondo atstovai.

Tuo pačiu perspėjama, jog pinigų politikos sugriežtinimas gali lemti didelį nestabilumą rinkoje, na o viso to pasekmės bus jaučiamos toli už Amerikos ribų.
 
Dar nėra komentarų