B.Bernanke - Kinijai reikalingos likvidžios rinkos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2015-05-25 17:36 Komentarai: (0)
Kinijai reikia sukurti stiprias ir likvidžias rinkas, kad būtų išvengta valiutos rizikos kai valdžia Kinijoje padarys šalies valiutą juanį visiškai iki galo konvertuojamą, pareiškė buvęs Amerikos Centrinio banko vadovas Ben Bernanke.

„Tai skubus klausimas, kuris svarbus norint išvengti valiutų nesutapimų kai šalis atidaro savo kapitalo rinką“ - atkreipė dėmesį jis.

Tuo pačiu buvęs Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovas pridėjo, kad valiutai, norint, jog ji būtų naudojama tarptautinėje prekyboje, likvidžios rinkos yra labiausiai neatidėliotinas poreikis. Išsivysčiusi rinka reiškia, jog žmonės gali gauti pinigus.

Kinija šiuo metu yra baigiamojoje savo kapitalo rinkos atvėrimo fazėje, kas leis globaliems investuotojams turėti didesnę prieigą prie šios šalies akcijų ir obligacijų rinkų, tuo pačiu metu vietiniai gyventojai galės lengviau investuoti savo lėšas užsienyje.

Laisvesnis pinigų ir kapitalo judėjimas yra reikalingas norint, kad Kinijos valiuta juanis būtų pripažįstamas kaip rezervinė valiuta. Visa tai susiję su spalį laukiamu Tarptautinio Valiutos fondo patikrinimu.

„Atidarius kapitalo rinką reikia įsitikinti, jog ekonomika yra pakankamai stipri, kad galėtų susidoroti ir su kapitalo pasitraukimu“ - teigė Ben Bernanke pabrėždamas, kad toks atvėrimas yra kaip dviašmenis kardas, na o nacionalinės valiutos vertės kritimas gali sukelti paniką ir kapitalo pasitraukimą.
 
Dar nėra komentarų