Aukso kainos kritimas tęsis penkerius metus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2013-10-10 17:21 Komentarai: (1)
Investicinio banko Morgan Stanley analitikas Joel Crane prognozuoja, kad artimiausius penkerius metus rinkoje bus aukso kainos kritimas. Tai jau ne pirmas didelio banko analitikas, kuris prognozuoja šio metalo kainos kritimą ir siūlo jį parduoti.

Minimo banko analitikas tvirtina, kad vidutinė aukso kaina kasmet mažės net iki 2018 metų. Jis taip pat sumažino savo anksčiau skelbtą kitų metų aukso kainos vidurkio prognozę, kuri buvo sumažinta nuo 1420 iki 1313 dolerių už Trojos unciją.

„Mes dabartinėje ciklo fazėje raginame laikytis kuo toliau nuo aukso. Tokią rekomendaciją mes pateikėme todėl, nes mes prognozuojame, kad Amerikoje didės reali palūkanų norma, be to stiprės doleris” - teigė investicinio banko Morgan Stanley analitikas Joel Crane.

„Aktyvų supirkimo apimčių sumažinimas buvo atidėtas, o ne atšauktas. Mes taip pat laukiame, jog politinė aklavietė Vašingtone bus pralaužta. Todėl mes nematome didelio aukso brangimo potencialo nei artimiausiu metu, nei kitais metais” - teigiama minimo banko pranešime.

Šiuo metu rinkoje už Trojos unciją aukso yra mokama po 1301.5 dolerius, arba 0.41 procentu mažiau nei vakarykštės prekybos sesijos metu.

Nuo šių metų pradžios šio vertingojo metalo kaina rinkoje sumažėjo 22.3 procentais.
 
1.   Parašė Raima1   2013-10-10 20:19  

Metai ne penki, o penkeri. Taisyklingas pavadinimas: „Aukso kainos kritimas tęsis penkerius metus“.