Aukso pardavimas - tai bus tinkamas sprendimas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2013-10-09 14:59 Komentarai: (1)
Kai tik baigsis krizė susijusi su Amerikos skolos limitu, aukso pardavimas bus tam tikras geras būdas uždirbti pelno, mano Goldman Sachs banko žaliavų rinkos analizės padalinio vadovas Jeffrey Currie.

„Kai tik išeisime iš šios aklavietės, kuri šiuo metu įsivyravo Vašingtone, tauriųjų metalų pardavimas bus geras šūvis arba pasirinkimas. Nėra jokių abejonių, kad spartesnis atsigavimas Amerikoje ir Fed aktyvų supirkimo apimties apribojimas darys dar didesnį spaudimą aukso kainai ir skatins parduoti šį metalą” - prognozuoja jis.

Goldman Sachs banko atstovai jau gan senokai rekomenduoja parduoti auksą, tiesa, po to, kai rugsėjį Amerikos Centrinio banko atstovai priėmė daugeliui netikėtą sprendimą neriboti aktyvų supirkimo apimties, Jeffrey Currie perspėjo banko klientus, kad trumpalaikėje perspektyvoje egzistuoja rizika, jog gali padidėti aukso kaina. Tuo pačiu jis tuomet atkreipė dėmesį, jog taip pat artėja ir Amerikos skolos limito klausimas, ir tai irgi trumpam gali padidinti aukso paklausą.

Šiandieninės prekybos metu auksas rinkoje pinga. Šiuo metu už Trojos unciją šio vertingojo metalo yra mokama po 1309.8 dolerius, arba 0.69 procentais mažiau nei vakarykštės prekybos metu. Nuo šių metų pradžios aukso kaina rinkoje yra sumažėjusi 21.8 procentais, tiesa, per paskutinius tris mėnesius ji pakilo apie penkis procentus.
 
1.   Parašė Petras Kurmelis   2013-10-09 15:19  

Taip ir nesupratau šios žinutės reikšmės. Ar ja programuojamas XAU kainos kilimas, ar kritimas?