B.Bernanke - prireiks trijų metų kol bedarbystė sumažės iki 6 procentų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2013-02-28 02:01 Komentarai: (1)
Trečiadienį antrą dieną iš eilės kalbėdamas Amerikos Kongrese bei atsakinėdamas į šalies politikų klausimus Fed vadovas Ben Bernanke pareiškė, kad jo nuomone, prireiks dar trijų metų kol bedarbystė šalyje sumažės iki šešių procentų. Tuo tarpu trečiadienio prekybos metu Amerikos biržose antrą sesiją iš eilės dominavo žalia spalva, na o akcijų kainos ir tuo pačiu indeksai stiebėsi į viršų: Dow Jones 14,075.37 (1.26%), S&P 500 1,515.99 (1.27%), Nasdaq 3,162.26 (1.04%).

„Atrodo, jog vis dar yra nepanaudoto turto, žmonių, kurie galėtų dirbti, kapitalo, kuris galėtų būti naudojamas, tačiau yra nenaudojamas. Manau, kad mūsų vykdoma pinigų politika sustiprino atsigavimą ir padėjo sukurti daugiau naujų darbo vietų“ - teigė Amerikos Federalinio Rezervų banko vadovas.

Ben Bernanke pabrėžė, kad jo nuomone, prireiks dar trijų metų kol šalyje bedarbystė sumažės iki priimtino lygio, kuris siekia šešis procentus. Fed praėjusiais metais paskelbė, kad žema bazinė palūkanų norma Amerikoje išliks žema tol, kol šalyje pastebimai nesumažės bedarbystė.

Amerikos Centrinio banko vadovas pripažino, jog nors šiuo metu yra minimali rizika, kad artimiausiu metu padidės palūkanų normos, tačiau dabar didžiausią pavojų kelia automatinis šalies biudžeto išlaidų mažinimas, kuris gali įsigalioti jau šį penktadienį.

„Manau, kad yra tam tikros ekonominės sąnaudos tų pasikartojančių, nesakyčiau jog krizių, tačiau epizodų, kai Kongresas nėra pajėgus pasiekti susitarimą ir įvyksta tam tikri automatiniai veiksmai. Galvoju, kad kalbant apskritai, tai kenkia pasitikėjimui“ - reziumavo Ben Bernanke.
 
1.   Parašė Makiavelis   2013-02-28 08:40  

puiku, vadinasi visus trejus metus kas menesi isgirsime dziuginancia naujiena, kad nedarbas vel ir vel mazejo pastaraji menesi