C.Lagarde - išvengėme kritimo, bet vis dar reikia daug padaryti

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.,lt Data: 2013-01-18 14:02 Komentarai: (0)
„Pasaulio ekonomika išvengė kritimo, tačiau norint išvengti padėties pablogėjimo pasikartojimo, vis dar reikia daug ką padaryti, ypač užimtumo srityje, tai pat reikia užbaigti finansų sektoriaus reformą“ - pareiškė Tarptautinio Valiutos Fondo vadovė Christine Lagarde.

„Mes išvengėme kritimo, tačiau mes turime išvengti dar vieno situacijos pablogėjimo, dabar tikrai ne laikas ilsėtis“ - pridėjo ji.

Tarptautinio Valiutos Fondo vadovė atkreipė dėmesį, kad pablogėjo užimtumo padėtis. Darbo pasaulyje neturi 200 mln. žmonių, na o du iš penkių bedarbių yra jaunesni nei 25 metų amžiaus.

„Valdžios ir politikai turi sutelkti dėmesį į realią ekonomiką. Jie turi sutelkti dėmesį į augimą, kuris padeda kurti darbo vietas. Mes turime didinti užimtumą ir užimtumo augimą“ - tikino Christine Lagarde.

„Turime užbaigti finansų sektoriaus reformą. Mes matome įsipareigojimų susilpnėjimo požymius. Jie jau nėra tokie svarbūs, kaip buvo prieš tai, ir mes dėl to apgailestaujame. Svarbu, kad reguliavimo ir priežiūros institucijos būtų atsparios bankų sektoriaus daromam agresyviam spaudimui, kuriuo siekiama nutraukti reformų įgyvendinimą“ - atkreipė dėmesį ji.

Kalbėdama apie padėtį euro zonoje, Tarptautinio Valiutos Fondo vadovė pripažino, kad yra padaryta pažanga įgyvendinant antikrizines priemones, kurios yra skirtos stiprinti finansinę drausmę.

„Bet priešgaisriniai barjerai (t.y. gelbėjimo mechanizmai, tokie kaip pavyzdžiui Europos finansinės pagalbos fondai, ECB paskelbta šalių obligacijų supirkimo programa) vis dar neįrodė, jog jie yra veiksmingi, tai pat reikalinga pažanga bankų sąjungos srityje“ - teigė Christine Lagarde.

Ji tai pat pagyrė tokias šalis kaip Graikiją ir Portugaliją, kurios mažindamos savo biudžetų deficitus atliko įspūdingą pažangą.

Kalbėdama apie Ameriką, Tarptautinio Valiutos Fondo vadovė paragino, kad visos pusės, siekiant išvengti tolesnių politinių klaidų, dirbtų kartu siekiant nacionalinių interesų, t.y. siekiant susitarimo dėl šalies skolos limito padidinimo. Be to ji mano, kad šalies politikai tai pat turi susitarti ir dėl vidutinės trukmės Amerikos skolų mažinimo.
 
Dar nėra komentarų