Niujorko 2012 metų tarptautinė automobilių paroda

» Straipsniai » Atsipalaidavimui
Niujorko tarptautinė automobilių paroda - tai seniausia Šiaurės Amerikoje organizuojama tokio tipo paroda, kuri įprastai tarp visų pagrindinių tarptautinių automobilių parodų, sulaukia daugiausiai dalyvių bei lankytojų.
versija spausdinimui
Autorius: traders.lt Data: 2012-04-28 01:58 Komentarai: (0)
Balandžio pradžioje buvo surengta dar viena tarptautinė automobilių paroda, kuri šįkart vyko Niujorke ir tęsėsi dešimt dienų. Tai buvo paskutinė didelė ir viena iš pagrindinių šio sezono tarptautinių automobilių parodų, kuri kiekvienais metais, kaip ir šiais metais, suteikė paskutinį šansą automobilių gamintojams pristatyti savo debiutinius modelius, kurie dar nebuvo pristatyti per anksčiau įvykusias tarptautines automobilių parodas. Tad šįkart traders.lt portalo lankytojams laisvalaikio rubrikoje pristatome Niujorko 2012 metų tarptautinės automobilių parodos atgarsius.

Niujorko tarptautinė automobilių paroda - tai seniausia Šiaurės Amerikoje organizuojama tokio tipo paroda, kuri įprastai tarp visų pagrindinių tarptautinių automobilių parodų, sulaukia daugiausiai dalyvių bei lankytojų. Kai kurie automobilių gamintojai yra linkę sulaukti būtent Niujorko tarptautinės automobilių parodos, kurioje pristato savo naujausius bei geriausius debiutinius modelius, todėl ši paroda dažnai įvardijama kaip labiausiai unikali ir nenuspėjama. Šių metų Niujorko tarptautinė automobilių paroda būtent tokia ir buvo.

Šiuo metu automobilių gamintojai išgyvena gerus laikus, ir fiksuoja augančius pardavimus ir pelnus, o kai kuriems automobilių gamintojams, dėka pastebimai augusių pardavimų besivystančiose rinkose, per praėjusius metus pavyko pasiekti rekordinius veiklos rezultatus.

Tad pristatome jums Niujorko 2012 metų tarptautinėje automobilių parodoje pristatytas reikšmingiausias naujienas.

Mercedes-Benz SL65 AMG

Mercedes-Benz AMG padalinys Niujorko parodoje visuomenei pristatė 2013 Mercedes-Benz SL65 AMG modelį, kuris yra pagrindinis SL AMG serijos modelis. Jis pakeitė SL63 AMG modelį, kuris kiek anksčiau šiais metais buvo pristatytas Ženevos tarptautinėje automobilių parodoje.

Mercedes-Benz SL65 AMG modelis turi 6 litrų dvigubą turbo V-12 variklį, kuris pasiekia 625 arklio galias. Kaip teigia šį automobilį gaminanti bendrovė, nuo nulio iki 97 kilometrų per valandą greitį šis modelis gali pasiekti vos per 3.9 sekundes, na o maksimalus šio automobilio greitis siekia 300 kilometrus per valandą. Septynių greičių dėžė leidžia vairuotojui pasirinkti jam pageidaujamus vairavimo režimus: efektyviai kontroliuojamas, sportiškas, sportiškas plius ir rankinis.

Mercedes-Benz SL65 AMG modelis yra daugiausiai pagamintas iš lengvo aliuminio bei yra įrengti dviejų režimu sustabdymo dideli stabdžiai. Šis modelis prekyboje turėtų pasirodyti lapkričio mėnesį, na o kaina kol kas nebuvo paskelbta.


Lexus ES-Series

Nuo 1989 metų, kuomet ES-Series pasirodė automobilių rinkoje, tai buvo geriausiai parduoda Lexus automobilių seriją. Niujorko tarptautinėje automobilių parodoje Lexus kompanija pristatė visiškai naujus ES 350 ir ES 300h modelius.

ES 300h modelis turi mažesnį 2.5 litro keturių cilindrų variklį, kuris skirtas pagerinti degalų taupymą bei užtikrina ilgaamžiškumą. Šiame modelyje yra įdiegti keturi važiavimo režimai (įprastas, sportiškas, ekonomiškas ir EV), tad vairuotojai gali pasirinkti, kaip jie norėtų, kad automobilis veiktų. Šiuo automobiliu važiuojant miestu/greitkeliu, vieno litro degalų užtenka maždaug 17 kilometrų.

ES 350 modelyje yra įdiegtas 3.5 litrų V-6 variklis, sujungtas su šešių greičių automatinė pavarų dėžė, kuri valdoma elektroniniu būdu naudojant ECT-i. Tai pagerina eksplotacines savybes, degalų naudojimo efektyvumą.

Naujuose ES-Series modeliuose buvo sukurta daugiau erdvės salone, tad tapo patogiau sėdėti. 10 oro pagalvių sistema - tai standartinė segmento lyderiaujanti funkcija. Tai pat buvo patobulintos ir kitos detalės. Kol kas nėra žinomos nei naujų Lexus ES-Series modelių kainos, nei tai, kada jie pasirodys prekyboje.


SRT Viper

Jau daugiau nesanti Dodge dalis, Chrysler grupė nusprendė vystyti savo nuosavą prekės ženklą SRT (Street and Racing Technology), tad Niujorko parodoje buvo pristatytas SRT Viper modelis.

Galiniais ratais varomas SRT Viper modelis turi 8.4-litrų V-10 variklį, kurio pajėgumas 640 arklio galių, be to jis sujungtas su šešių greičių mechanine pavarų dėže. Pasak inžinierių, šis naujasis modelis yra maždaug 45 kilogramais lengvesnis už ankstesnįjį modelį. Būdamas lengvesnis ir turėdamas daugiau arklio galių, naujasis Viper turi didelio stiprumo plieninį rėmą, kuris yra penkiasdešimt procentų standesnis. Šio automobilių kūnas faktiškai visas yra pagamintas iš anglies pluošto.

Minimo modelio interjeras buvo perdarytas ir dabar yra prabangesnis už ankstesnius modelius. Be to, pirkėjai interjerą gali priderinti kartu su skirtingais ratų ir stabdžių deriniais. SRT Viper kaina, bei kada jį galės įsigyti potencialūs pirkėjai, kol kas nėra žinoma.


Hyundai Santa Fe

Hyundai Niujorko tarptautinėje automobilių parodoje pristačiusi 2013 Santa Fe ir 2013 Santa Fe Sport modelius nustebino žiniasklaidos atstovus, bei parodos lankytojus. Šie modeliai skiriasi tuo, kad vienas yra trumpesnis, be to galima pasirinkti įvairius variklius, ir yra skirtingas keleivių vietų skaičius.


Santa Fe Sport modelis gali būti su 2.4 litrų keturių cilindrų arba 2 litrų Turbo-GDI keturių cilindrų varikliu. Šis modelis kalbant apie ilgį yra trupesnis už įprastą Santa Fe modelį. Hyundai Santa Fe modelyje yra įdiegtas 3.3 litrų GDI V-6 variklis. Šiuose modeliuose daugiafunkciniame 8 colių jutikliniame ekrane įdiegta Hyundai trečios kartos navigacinė sistema.


Santa Fe Sport modelis prekyboje pasirodys liepą, pradinė kaina sudarys maždaug 25 tūkstančius dolerių. Ilgesnis Santa Fe modelis prekyboje pasirodys sausį, na o jo pradinė kaina sudarys maždaug 30 tūkstančių dolerių.


Acura RLX Concept

Tarptautinėje Niujorko automobilių parodoje pirmą kart buvo pristatytas debiutinis Acura RLX Concept modelis. Kompanijos vadovybė teigia, jog gamyklinė šio modelio versija turės 310 arklio galių variklį, priekinių ratų pavarą, kuri bus suderinta su naujausia Acura technologija, tiksliąją visų valdomų ratų komplektacija. Tai pat galbūt bus galimas 3.5 litrų V-6 variklis ir Sport Hybrid SH-AWD sistema, sujungta su 7 pavarų dvigubos sankabos transmisija, tad variklis pajėgs generuoti daugiau nei 370 arklio galių.

Kaip teigia gamintojai, šis modelis pasiūlys tą ryšio, komforto ir pažangaus veiksmingumo lygį, kurio reikalauja dabartiniai prabangų automobilių pirkėjai.

Acura RLX Concept modelyje bus įdiegti du skystųjų kristalų ekranai, vienas iš jų bus skirtas rodymui, na o antrasis bus liečiamas, t.y. skirtas kontroliuoti garsą, navigaciją ir klimatą. 14 garsiakalbių garso sistema bus pasiūlyta kartu su Acura ELS Surround garso sistema.


BMW X1

Vokietijoje gaminamas BMW X1 modelis, kuris gali būti laikomas X3 mažuoju broliu, Amerikos rinkoje pasirodys šį rudenį. Jis konkuruos su Audi Q3, Acura RDX, Infiniti EX ir Land Rover Evoque. Prieš patekdamas į Amerikos rinką jis bus šiek tiek pakoreguotas.


X1 galinių ratų pavara sDrive28i, bus varomas 240 arklio galių 2,0 litro V-6 varikliu. Pradinė šio modelio kaina Amerikos rinkoje sudarys nuo 31.545 dolerių.


Už papildomus 1700 dolerių, bus įdiegta visų ratų pavara, ir tai bus vadinama X1 xDrive28i. Tik Amerikos rinkoje prieinamas X1 xDrive35i modelis bus varomas 300 arklio galių 3,0 litro V-6 varikliu, na o jo kaina bus nuo 39,345 dolerių. Visi variklių variantai bus su aštuonių pavarų automatine transmisija.



Nissan Altima

Iš pirmo žvilgsnio naujoji 2013 Nissan Altima yra labai panaši į ankstesnį modelį, tačiau atidžiau įsižiūrėjus, yra pastebimos naujos linijos. To pagrindinė priežastis yra ta, jog Nissan norėjo išsaugoti tradicinę sedano išvaizdą, išlaikyti komfortą ir pajusti vidaus erdves.

Galima pasirinkti iš dviejų variklių variantų. Pirmasis yra patobulintas 2.5 litrų V-4 variklis, kuris yra pajėgus išvystyti 182 arklio galias, na o antrasis yra 3.5 litrų V-6 270 arklio galių variklis.

Maždaug 36 kilogramais lengvesniam Nissan Altima su 2.5 litrų varikliu, mieste vieno litro degalų turėtų užtekti nuvažiuoti maždaug 11,5 kilometrams, na o greitkelyje - 16,2 kilometrams. 3.5 litrų variklis pagal planą mieste vieną litrą degalų sunaudoja nuvažiuojant 9.35 kilometrus, na o greitkelyje - 12.75 kilometrus.

Šie modeliai prekyboje pasirodys birželį. 2.5 litrų Nissan Altima kaina prasidės nuo 22,280 dolerių, 3.5 litrų - nuo 26,140 dolerių.


Chevrolet Impala

Chevrolet Impala pirmą kart rinkoje pasirodė 1958 metais. Po dešimties kartų, naujoji 2014 Chevrolet Impala automobilių salonus pasieks kitų metų pradžioje.



Gamintojas pasiūlė tris variklių variantus. 2.4 litrų ir 182 arklio galių , 2.5 litrų ir 195 arklio galių, ir 3,6 litrų V-6, kuris gali pasiekti 303 arklio galias. Naujame Impala modelyje Chevrolet įdiegė įvairias naujas pagalbines technologijas. Visi trys varikliai yra varomi priekiniais ratais.



Naujoji Chevrolet Impala bus trijų variantų, t.y. LS, LT ir LTX. Kainos kol kas nėra paskelbtos.




Lincoln MKZ

Niujorko tarptautinėje automobilių parodoje Ford priklausantis prabangių automobilių linijos gamintojas Lincoln pristatė MKZ modelį. Tai pirmasis šios kompanijos modelis, kurį sukūrė Lincoln Design Studio komanda, kuri yra įpareigota reformuoti šio prekės ženklo įvaizdį.



Lincoln MKZ bus komplektuojamas su trimis skirtingais varikliais. 2 litrų V-4 ir 240 arklio galių, 3.7 litrų V-6 ir 300 arklio galių bei dviejų litrų elektriniu hibridu, kuris gali pasiekti 188 arklio galias.



Lincoln MKZ modelis salonuose turėtų pasirodyti antrojoje šių metų pusėje. Kaina, kol kas dar nėra paskelbta.




Parengta remiantis užsienio internetiniais tinklapiais

Panašūs straipsniai:

(Laisvalaikis,hobis,automobiliai)

2024-02-03 » Didžiausias pajamas uždirbę pasaulio futbolo klubai
2023-01-29 » Elektromobilių gamintojų apžvalga
2021-06-12 » UEFA Euro 2020
2021-01-30 » Dvidešimt didžiausias pajamas uždirbusių pasaulio futbolo klubų
2020-02-15 » Lašišų ir šlakių žūklė žiemą - pavasarį
2020-01-18 » Dvidešimt didžiausias pajamas uždirbusių pasaulio futbolo klubų
2019-10-26 » 2019 metų Tokijo automobilių paroda
2019-09-14 » Frankfurto automobilių paroda
2019-08-31 » 2019 metų FIBA pasaulio krepšinio čempionatas
2019-07-27 » 2019 metais patys vertingiausi sporto klubai pasaulyje. Jau ketvirtus metus iš eilės pačiu vertingiausiu pasaulyje sporto klubu buvo pripažintas amerikietiškojo futbolo atstovas Dalaso Cowboys.

 
Dar nėra komentarų