C.Lagarde - kovai su krize gali prireikti mažiau lėšų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2012-04-13 12:54 Komentarai: (0)
Tarptautinio Valiutos Fondo vadovė Christine Lagarde pareiškė, kad kovai su skolų krize Europoje, šiam fondui gali prireikti mažiau pinigų nei iki šiol buvo manyta. Tačiau tuo pačiu ji pabrėžė, jog rizika išlieka, na o situacija ir toliau yra trapi.

Tarptautinis Valiutos Fondas šiuo metu turi 385 mlrd. dolerių vertės lėšas, kurias gali skirti kaip paskolas įsiskolinusioms šalims. Sausį Christine Lagarde teigė, jog kovai su skolų krize Europoje būtina padidinti tam skirtas lėšas iki 500 mlrd. dolerių. Po šio padidinimo Tarptautinis Valiutos Fondas valdytų beveik vieno trilijono dolerių vertės lėšas.

Tačiau jau vakar šio fondo vadovė Christine Lagarde užsiminė, kad kovai su skolų krize Europoje gali prireikti mažiau lėšų nei anksčiau manyta. Bet tuo pačiu ji perspėjo, kad nepaisant dabartinio augimo, pasaulinė ekonomika vis dar susiduria su gausybę pavojų.

„Mes stebime tam tikrą ekonominio klimato pagerėjimą. Tačiau noriu pabrėžti, jog rizika ir toliau išlieka didelė, o situacija yra trapi“ - teigė Tarptautinio Valiutos Fondo vadovė.
 
Dar nėra komentarų