Vien per sausį auksas pabrango 10,7%

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2012-02-01 12:16 Komentarai: (1)
Po kurį laiką trukusios korekcijos, sausį aukso kaina ir vėl atsigavo, ir vien per šį mėnesį pakilo beveik vienuolika procentų. Aukso brangimą lėmė pagerėjusios nuotaikos finansų rinkose, bei Europos Centrinio banko veiksmai, kuomet jis Europos bankams išdalino neribotos apimties bei ilgesnės trukmės paskolas, kurios ir toliau bus dalinamos.

Šiuo metu rinkoje už trojos unciją aukso yra mokama po 1746.45 dolerius, arba kiek daugiau nei vakarykštės prekybos metu. Korekcijos metu šio vertingojo metalo kaina gruodžio pabaigoje buvo nukritusi iki 1524 dolerių už trojos unciją. Per gruodį auksas spėjo atpigti tais pačiais 10,7 procentais.

Per pastaruosius vienerius metus aukso kaina jau spėjo pabrangti trisdešimt procentų. Auksas ir toliau išlieka populiarus tiek investuotojų, tiek spekuliuotojų tarpe.

Tačiau per sausį brango ne tik auksas, bet ir kitas vertingas metalas, t.y. sidabras. Šiandien rinkoje už sidabro unciją jau yra mokama po 33,768 dolerius, arba net dviem procentais daugiau nei vakarykštės prekybos metu.

Vien per sausį sidabro kaina šoktelėjo aukštyn net daugiau nei penktadaliu, kai gruodį ji smuktelėjo virš penkiolikos procentų. Per pastaruosius vienerius metus šis vertingasis metalas spėjo pabrangti daugiau nei aštuoniolika procentų.
 
1.   Parašė Parshiukas   2012-02-01 12:19  

Jo kai dar Iranas šviečiasi tai tikrai auksas pigs...