A.Merkel pagyrė italus už reformas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2012-01-12 02:26 Komentarai: (0)
„Italijos vyriausybė per labai trumpą laiką pristatė ir pradėjo įgyvendinti labai svarbias ir įspūdingas reformas, kurios sustiprins šią šalį“ - trečiadienį po susitikimo Berlyne su Italijos premjeru Mario Monti, pareiškė Vokietijos Kanclerė Angela Merkel.

„Italija parodė greitą požiūrį į biudžeto konsolidavimą ir struktūrines reformas“ - pridėjo ji.

Vokietijos Kanclerė taip pat pranešė, jog jos šalis yra pasiruošusi padidinti įnašus į Europos stabilumą mechanizmą, kuris teiktų paramą šalims, kurioms yra iškilusi skolų krizės grėsmė, jeigu tai darys ir kitos šalys.

Šis pranešimas, gali būti svarbi naujiena rinkos dalyviams. Kaip sutarė Europos sąjungos atstovai, Europos stabilumo mechanizmas turėtų pradėti veikti jau šių metų viduryje, t.y. liepos mėnesį. Tai net beveik metais anksčiau nei prieš tai buvo planuojama.

Tuo tarpu Italijos premjeras Mario Monti pareiškė, jog jo šalis palaiko mokesčio už finansinius sandorius įvedimą, tačiau tik su sąlyga, jog šis mokestis bus įvestas ne tik euro zonos šalyse, tačiau ir visoje Europos sąjungoje.

„Esame pasirengę Europos lygmeniu remti šią iniciatyvą“ - pabrėžė jis.

Minimas naujas mokestis už finansinius sandorius būtų taikomas sandoriams su visais finansų instrumentais, kuriuos tarpusavyje atlikinėtų finansų institucijos ir jei nors viena iš sandorio šalių būtų iš Europos sąjungos. Europos komisija tikisi, jog šio mokesčio įvedimas atneštų maždaug 55 mlrd. eurų vertės metines pajamas.

Italijos premjeras Mario Monti taip pat pabrėžė, kad jo šalies buvimas euro zonoje, nekelia grėsmės kitoms euro zonos šalims, kad skolų krizė gali išplisti ir į šias šalis.
 
Dar nėra komentarų