C.Lagarde - pasaulio ekonomikai yra iškilęs pavojus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2011-12-27 12:01 Komentarai: (0)
Tarptautinio Valiutos Fondo vadovė Christine Lagarde perspėjo, kad pasaulio ekonomikai gresia pavojus bei paragino europiečius pasiekti susitarimą dėl kovos su skolų krize, kuri ardo pasaulinę finansų sistemą.

Ji teigė, kad šiuo metu susiduriame su pasitikėjimo viešosiomis skolomis ir finansų sistemos patikimumo krize. Kalbėdama apie per paskutinį Europos sąjungos viršūnių susitikimą pasiektus susitarimus, ji juos įvertino kaip nepakankamus, per mažai išsamius bei pernelyg sudėtingus, kad juos suprastų paprasti žmonės.

„Būtų labai gerai, jeigu europiečiai pradėtų kalbėti vienu balsu bei priimtų prastą bei išsamų būtinų pakeitimų grafiką. Investuotojai nekantriai to laukia" - sakė Christine Lagarde.

Tarp pagrindinių problemų, kodėl Europos šalims nepavyksta susitarti, Tarptautinio Valiutos Fondo vadovė įvardino tai, kad kai kurios šalys pradėjo užsiimti protekcionizmu ir būtent tai trukdo priimti bendrą, koalicinę, tarptautinę kovos su krize strategiją.

Christine Lagarde perspėjo, kad tokios sparčiai augančios šalys kaip Kinija, Brazilija bei Rusija, kurios yra pasaulinės ekonomikos augimo varikliai, jau jaučia, arba dar pajaus finansinių neramumų pasekmes ir kentės dėl nestabilių veiksnių.
 
Dar nėra komentarų