Societe Generale pelnas krito 31%, už šiuos metus nebus mokami dividendai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2011-11-08 11:38 Komentarai: (4)
Antras pagal dydį Prancūzijos bankas Societe Generale pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Banko pelnas dėl nurašymų susijusių su turimomis Graikijos skolomis, krito labiau nei laukta rinkoje, be to buvo paskelbta, kad už šiuos metus šis Prancūzijos bankas savo akcininkams nemokės dividendų.

Societe Generale grynasis pelnas per praėjusį ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, susitraukė virš trisdešimt procentų iki 622 mln. eurų ir buvo mažesnis nei prognozavo analitikai, kurie tikėjosi, kad šio banko ketvirčio pelnas sumažės vidutiniškai tik iki 764 mln. eurų.

Prancūzijos banko grynojo pelno kritimą lėmė padidėję rezervai blogoms paskoloms ir turto nurašymai, kurių vertė per praėjusį ketvirtį sudarė 1,192 mlrd. eurų, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo apie trisdešimt procentų daugiau. Tuo tarpu Societe Generale grynosios pajamos per tą patį laikotarpį ūgtelėjo virš trijų procentų iki 6,504 mlrd. eurų.

Daugiausiai pelno šiam bankui per praėjusį ketvirtį uždirbo Prancūzijos mažmeninės bankininkystės padalinys, kurio grynasis pelnas ūgtelėjo apie penkiolika procentų iki 390 mln. eurų. Tuo tarpu šio banko verslo ir investicinės bankininkystės padalinio grynasis pelnas per praėjusį ketvirtį, lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, susitraukė net virš aštuoniasdešimt procentų iki vos 77 mln. eurų.

Societe Generale banko tarptautinės mažmeninės bankininkystės padalinio grynasis pelnas per minimą laikotarpį susitraukė apie keturiasdešimt procentų iki 90 mln. eurų, privačios bankininkystės, globalaus turto valdymo ir paslaugų padalinio grynasis pelnas smuko ketvirtadaliu iki 60 mln. eurų. Na o specialių finansinių ir draudimo padalinio grynasis nuostolis per praėjusį ketvirtį sudarė 53 mln. eurų, kai prieš metus per tą patį laikotarpį buvo uždirbta 87 mln. eurų grynojo pelno.

Bendrai per pirmus devynis šių metų mėnesius Societe Generale bankui pavyko uždirbti 2,285 mlrd. eurų grynojo pelno, kas palyginus su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, buvo ketvirtadaliu mažiau. Per tą patį laikotarpį šio banko rezervai blogoms paskoloms bei turto nurašymo vertė padidėjo virš šešių procentų iki 3,255 mlrd. eurų, na o grynosios pajamos išliko faktiškai nepakitusios ir sudarė 19,626 mlrd. eurų.

Šiandieninės prekybos metu Societe Generale banko akcijos Paryžiaus biržoje brangsta net apie aštuonis procentus, na o nuo šių metų pradžios šio banko akcijos jau spėjo atpigti daugiau nei penkiasdešimt procentų.
 
1.   Parašė Arnas_IT   2011-11-08 11:57  

o jau ir cash'o pradeda trūkt, kad divus raukia, tuoj kai nebus kaip taupyt tai ir aktyvus pradės pardavinėt, o tada tai smagu bus

 
2.   Parašė Fenas   2011-11-08 13:07  

taigi reikes kapitala didinti, tai kokie dar divai. seniai buvo aisku. bet po nemazu nurasymu vis dar lieka pelno, nera labai blogai.

 
3.   Parašė Arnas_IT   2011-11-08 15:13  

o kas duos kapitalo bankams? Gal pats jų akcijų norėsi įsigyti

 
4.   Parašė Fenas   2011-11-08 16:16  

panasu, kad akcininkai tures susimesti. lygtai cia kazkokia naujiena. tik klausimas, kiek. rezultatai siandien sutikti teigiamai.