Apple vadovas S.Jobs ir vėl ko gero turi sveikatos problemų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2011-01-17 17:43 Komentarai: (1)
Apple vadovas ir neabejotinas šios kompanijos idėjinis lyderis Steve Jobs ir vėl ko gero turi sveikatos problemų. Jis šiandien pranešė, kad Apple bendrovės direktorių valdyba jam suteikė medicinos atostogas ir leido jam visą dėmesį sutelkti į savo sveikatą.

Nors šiandien biržos Amerikoje, dėl švenčiamos Luterio Kingo dienos nedirba, tačiau Vokietijos Frankfurto biržoje Apple akcijos pinga jau virš septynių procentų. Be abejonės investuotojai gan nervingai sureagavo į paskelbtą informaciją, kad Apple idėjinis lyderis Steve Jobs ir vėl gali turėti sveikatos problemų.

Steve Jobs ir toliau išliks pagrindiniu Apple kompanijos vadovu, ir dalyvaus priimant svarbiausius strateginius sprendimus susijusius su kompanija, na o už kasdieninę Apple veiklą bus atsakingas Tim Cook. Tokią žinute Apple darbuotojams elektroniniu paštu išsiuntė Steve Jobs.

„Aš turiu didelį pasitikėjimą, kad Tim Cook ir kiti vykdomosios valdymo komandos nariai tinkamai atliks šių metų mūsų įdomius darbus bei įvykdys užsibrėžtus planus. Aš labai stipriai myliu Apple ir tikiuosi sugrįžti taip greit, kaip tik galėsiu“ – pranešė Steve Jobs.

Apple vadovas jau ir anksčiau turėjo sveikatos problemų. 2004 metais jam buvo atlikta kasos vėžio operacija, na o 2009 metų birželio mėnesį atlikta kepenų transplantacija.

Apple kompanija yra glaudžiai tapatinama su charizmatiškuoju Steve Jobs, kuriam 1996 metais, po to kai jis dvylika metų prieš tai buvo pasitraukęs iš šios kompanijos veiklos, pavyko antram gyvenimui prikelti šią kompaniją, kurios jis yra vienas iš pradinių įkūrėjų.

„Poveikis kompanijai, atsižvelgus į jos fundamentus, ko gero nebus didelis. Tačiau požiūris į kompaniją ir jos suvokimas, tai jau kitas klausimas. Rinka Steve Jobs laiko esantį pagrindine Apple strateginio vadovavimo jėga. Jei jo kasos vėžys ir vėl atsinaujino, tai gali būti realų nerimą kelianti žinia“ – pareiškė investicinės kompanijos Nomura globalių technologijų specialistas Richard Winsor.

„Aš manau, kad Apple yra kur kas didesnė kompanija, nei vienas asmuo, ir mes turime to įrodymų, kuomet praeityje šią kompaniją saugiai valdė Tim Cook“ – pareiškė mokslinių tyrimų CCS Insight kompanijos vadovas Ben Wood, kuris tuo pačiu pridėjo, kad pirminė reakciją į šią naujieną rinkoje ko gero bus neigiama.

Priminsime, kad jau rytoj Apple kompanija paskelbs savo šių finansinių metų pirmojo ketvirčio veiklos rezultatus, kurie kaip įprasta turėtų viršyti analitikų lūkesčius.

Per pastaruosius vienerius metus Apple akcijų kaina jau spėjo šoktelėti net apie septyniasdešimt procentų.

Panašūs straipsniai:

(Amerika,ekonomika,IT)

2024-04-19 » O kas tuomet, jei infliacija JAV iš tiesų vėl ims augti?
2024-04-18 » JAV ir Kinijos skolos kelia grėsmę pasaulio finansams
2024-04-17 » Įmonių rezultatai iš esmės jau yra diskontuoti kainose
2024-04-17 » Pasaulis turi problemų dėl stipraus dolerio ir aukštų palūkanų JAV
2024-04-17 » „Memų akcijų“ manijos standartinė - liūdna pabaiga
2024-04-17 » Tolesnis JAV akcijų rinkos nuosmukis gali paskatinti didesnį išpardavimą
2024-04-16 » FED vadovas pasigenda pažangos infliacijos mažėjime
2024-04-16 » C.Lagarde: ECB greitai sumažins palūkanų normas, jei nebus jokių didelių netikėtumų
2024-04-16 » Vokietijos lūkesčių indeksas pakilo devintą mėnesį iš eilės
2024-04-16 » Kinijos ekonomikos augimas paspartėjo ir viršijo lūkesčius

 
1.   Parašė gerdunka222   2019-05-15 21:42  

Na va, ir didingus žmones pakerta ligos.. Kaip svarbu žiūrėti sveikatos, ne tas žodis.. https://www.sbklinika.lt/paslaugos/specialistu-konsultacijos/kraujagysliu-chirurgai/