Atsisveikinkite su dviženkle grąža iš investicijų

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2010-09-30 15:15 Komentarai: (4)
„Nauja norma“ reiškia, kad reikia atsisveikinti su dviženkle grąža iš investicijų, pareiškė investicinės kompanijos PIMCO vadovas Bill Gross. Jis yra įsitikinęs, kad būsima grąža iš investicijų bus gerokai mažesnė nei istorinis vidurkis.

„Kai kurie žmonės tai apibūdina biblijiniais motyvais – po septynių riebių metų ateina septyni liesi metai“ – atkreipė dėmesį Bill Gross.

Dabartinis obligacijų pelningumas yra labai žemas, nes lūkesčiai susiję su infliacijos ir BVP augimu išsivysčiusiose šalyse yra labai nedideli, teigia jis.

Investicinės kompanijos PIMCO vadovas pabrėžia, kad „sena norma“ buvo susijusi su staigiu aktyvų kainų augimu, na o tą augimą lėmė skolų didėjimas ir koreliacija su palūkanų normomis. Dabar, kai pasaulyje vyksta skolų mažinimo procesai, mums reikia naujo pagrindo siekiant kurti finansinę gerovę.

Bill Gross nuomone, geriausias sprendimas būtų - tai gera senamadiška investicija į gamybą. Tačiau tam prireiktų gan nemažai laiko ir reikėtų politinės drąsos. Todėl labiausiai tikėtina, kad Amerikos politikai nuspręs ir toliau vykdyti aktyvią pinigų politiką bei ir toliau išlaikys beveik dviženklį biudžeto deficitą. Tokiu būdu, anot jo, tikimąsi, kad privatus sektorius naujai atspausdintus pinigus leis sparčiau, nei reikėtų generuojant investicijas ir vartojimą. Tačiau finansų rinkos abejoja šio recepto veiksmingumu, atsižvelgiant į situaciją, kuri panaši į Japonijos „prarastą dešimtmetį“.

„Investuotojai artimiausius kelis metus nežinos, ar pelė pagriebė sūrį“ – reziumavo investicinės kompanijos PIMCO vadovas Bill Gross.
 
1.   Parašė rimtas   2010-09-30 15:17  

Atsisveikinkite su dviženklėmis investicijomis. Pasisveikinkite su triženklėmis.

 
2.   Parašė Orakulas   2010-09-30 15:38  

Čia gerai pasakei Rimtas.Sutinku

 
3.   Parašė C#   2010-09-30 16:09  

rimtas ko apsimeti slanga lyg nieko nebutu buve. Padaryk viesa prisipazinima - metus laiko maliau suda, ejau pries trenda ir t.t. Prechteris gaidys, Benas su staklem dievas. Davaj, nesikuklink.

 
4.   Parašė regneo   2010-09-30 21:43  

Dar vienas is kanapiu islindo ir skiedzia nesamones. Jei jam neimanoma pasiekti dvizenkles grazos, kitam tai nesudarys problemu.