Aukso kaina pakilo iki naujo rekordinio lygio

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2010-09-15 01:05 Komentarai: (0)
Antradienio prekybos metu ėmus silpnėti doleriui euro atžvilgiu, aukso kaina šoktelėjo iki naujų absoliučiai rekordinių aukštumų, t.y. iki 1275.90 dolerių už vieną unciją. Aukso brangimą lėmė ir pasirodę gandai, kad Amerikos Federalinis Rezervų bankas padidins šalies valstybinių obligacijų supirkimo apimtis.

Paskutinį kart aukso kaina rekordinį lygį buvo pasiekusi šių metų birželio 21 dieną, kuomet už unciją aukso buvo mokėta po 1266.10 dolerių.

Kaip ir įprasta, investuotojai perka auksą dėl įvairių priežasčių. Pastaruoju metu pasirodo įvairūs prieštaringi duomenys susiję su ekonomikos padėtimi, tad investuotojai vis labiau abejoja dėl tolimesnių gerų ekonomikos perspektyvų.

Auksą investuotojai įprastai vertina kaip vieną iš saugiausių aktyvų, tad kuomet sumažėja noras rizikuoti, tuomet rinkos dalyviai ima aktyviau investuoti į auksą. Šį vertingąjį metalą galima rinktis ir tikintis didėsiančios infliacijos grėsmės, tačiau bent šiuo metu tokia grėsmė yra gana mažai tikėtina.

Analitikai net neabejoja, kad iki šių metų pabaigos aukso kaina rinkoje pakils virš 1300 dolerių ribos, o kai kurių rinkos dalyvių nuomone, jei padėtis ir lūkesčiai bent kiek labiau suprastės, šio vertingojo metalo kaina gali šoktelėti net iki 1400 dolerių už unciją.

Antradienio prekybą auksas baigė pakilęs beveik dviem procentais iki 1269.80 dolerių už vieną unciją. Nuo šių metų pradžios šio vertingojo metalo kaina jau spėjo šoktelėti beveik šešiolika procentų. Na o nuo 2001 metų, kuomet prasidėjo nauja bulių rinka aukso pozicijoje, šio metalo kaina jau spėjo šoktelėti penkis kartus.
 
Dar nėra komentarų