Centrinis Anglijos bankas padarys viską, kas tik atrodys tinkama ekonomikai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2010-02-23 16:46 Komentarai: (1)
Anglijos Centrinio banko vadovas Mervyn King pareiškė, kad jo atstovaujamas bankas padarys viską, kas tik atrodys tinkama, kad tik būtų užkirstas kelias galimam šalies ekonomikos atsigavimo sulėtėjimui arba dar vienai recesijai.

„Mūsų pagrindinis tikslas yra sudaryti sąlygas, kad vyktų laipsniškas šalies ekonomikos atsigavimas. Tačiau tie, kurie pergyveno pastarųjų dviejų metų laikotarpį, žino, jog mūsų laukia didelis netikrumas dėl tolesnės šalies ekonomikos krypties“ – perspėjo Mervyn King.

Didžiosios Britanijos ekonomika šiuo metu įžengia į labai svarbų ir rimtą etapą ir Anglijos Centrinis bankas turėtų išplėsti savo 200 milijardų svarų vertės obligacijų pirkimo planą, kad išvengtų ekonomikos atsigavimo sulėtėjimo arba recesijos sugrįžimo, pareiškė buvęs šalies finansų ministerijos konsultantas Roger Bootle.

Šalies Centrinis bankas šį mėnesį sustabdė minėto plano vykdymą, kad įvertintu ekonomikos atsigavimo stiprumą.

„Pinigų politika gali būti daugiau ekspansyvi arba mažiau, priklausomai nuo susiklosčiusios situacijos. Mes pasiruošę daryti viską, kas atrodys tinkama ir reikalinga“ – pareiškė Anglijos Centrinio banko vadovas Mervyn King.

„Banko vasario mėnesio sprendimas, buvo labai geras laikas įvertinti, ką mes jau nuveikėme. Didžioji mūsų priimtų sprendimų dalis duos rezultatų dar tik ateityje“ – pridėjo jis.

Metinė infliacija Didžiojoje Britanijoje ūgtelėjo sausį iki 3.5 procentų reikšmės, na o jos augimą lėmė padidėjąs pridėtinės vertės mokestis bei naftos ir degalų kainos bei silpnėjąs svaras. Anglijos Centrinio banko atstovai prognozuoja, kad infliacija šalyje sumažės iki dviejų procentų ir tokia išliks per artimiausius tris metus.

„Mes nenorime, kad infliacija ištrūktų mums iš po kontrolės ir būtų didesnė nei mes laukiame. Yra gan nemaža rizika, jog galime sulaukti kainų šuolio, na o jų augimą lems arba brangsiančios žaliavos arba netiesioginių mokesčių pokyčiai“ – teigė Anglijos Centrinio banko vadovas Mervyn King.

Kai kurie ekonomistai prognozuoja, kad Anglijos Centriniam bankui teks imtis papildomų ekonomikos skatinimo veiksmų siekiant užkirsti kelią galimam ekonomikos atsigavimo sulėtėjimui arba netgi recesijai.

Panašūs straipsniai:

(Britanija,ekonomika,finansai)

2024-04-18 » Juanis kyla SWIFT sistemoje
2024-04-18 » JAV ir Kinijos skolos kelia grėsmę pasaulio finansams
2024-04-18 » Rekordinė didžiausio pasaulyje fondo grąža
2024-04-17 » Įmonių rezultatai iš esmės jau yra diskontuoti kainose
2024-04-17 » Pasaulis turi problemų dėl stipraus dolerio ir aukštų palūkanų JAV
2024-04-17 » „Memų akcijų“ manijos standartinė - liūdna pabaiga
2024-04-17 » Tolesnis JAV akcijų rinkos nuosmukis gali paskatinti didesnį išpardavimą
2024-04-16 » FED vadovas pasigenda pažangos infliacijos mažėjime
2024-04-16 » C.Lagarde: ECB greitai sumažins palūkanų normas, jei nebus jokių didelių netikėtumų
2024-04-16 » Vokietijos lūkesčių indeksas pakilo devintą mėnesį iš eilės

 
1.   Parašė rimtas   2010-02-23 21:02  

Galima tik palinkėti sėkmės bebandant suvaldyti reiškinius,kurie visiškai nėra jų kontrolėje-jie patys yra minios žaisliukai.