SEB grupėje reorganizuojami į NVS šalių rinkas investuojantys fondai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2009-09-24 15:56 Komentarai: (2)
SEB grupė reorganizuoja į NVS šalių rinkas investuojančius fondus. Vertybinių popierių komisijai šiandien pritarus tokiems sprendimams ir atlikus reikiamus fondų taisyklių pakeitimus, SEB NVS akcijų fondas bus prijungtas prie SEB akcijų fondų fondo. Taip pat bus nutraukta SEB NVS obligacijų fondo veikla – nuo rugsėjo 24 dienos yra stabdomas šio fondo vienetų išpirkimas ir platinimas. Norintieji investuoti NVS šalių rinkose klientai galės savo investicijas nukreipti į kitą nuo šiandien Lietuvoje pradedamą viešai platinti SEB grupės fondą SEB Russia Fund.

Pasak „SEB investicijų valdymo“ generalinio direktoriaus Jono Iržikevičiaus, NVS fondai reorganizuojami siekiant sutelkti SEB grupės investicijų valdymo komandos pajėgumus ir atsižvelgus į esamą situaciją rinkoje.

„Šiuo metu tarptautinėje SEB grupėje veikia du labai panašios investavimo strategijos fondai – 2005 m. Lietuvoje įkurtas SEB NVS akcijų fondas ir 2006 m. Liuksemburge įkurtas fondas SEB Russia Fund, kuris tiek valdomu turtu, tiek dalyvių skaičiumi yra daug didesnis už SEB NVS akcijų fondą, o abiejų šių fondų valdyme dalyvauja tai pačiai SEB grupės Rytų Europos akcijų valdytojų komandai priklausantys specialistai“, – sakė „SEB investicijų valdymo“ generalinis direktorius Jonas Iržikevičius.

Pasak J. Iržikevičiaus, kadangi nėra galimybės sujungti SEB NVS akcijų fondą ir SEB Russia Fund tiesiogiai (fondai įkurti skirtingose šalyse), SEB NVS akcijų fondas bus prijungtas prie artimiausio pagal investavimo strategiją Lietuvoje įkurto SEB akcijų fondų fondo, kurio veikla po prijungimo nesikeis. SEB NVS akcijų fonde savo lėšas investavę klientai galės nemokamai jas perkelti į SEB Russia Fund ar bet kurį kitą SEB grupės valdomą ir Lietuvoje viešai platinamą fondą iki 2009 m. pabaigos.

„SEB NVS obligacijų fondo veiklą nusprendėme nutraukti, nes privatūs Lietuvos investuotojai, norintys investuoti šiose rinkose, labiau yra linkę rinktis rizikingesnes, tačiau didesnę grąžą galinčias uždirbti investicijas“, – sakė J. Iržikevičius.

Nuo rugsėjo 24 d. sustabdytas SEB NVS obligacijų fondo vienetų pirkimo, keitimo ir išpirkimo paraiškų priėmimas ir vykdymas. Vėliausiai per tris mėnesius nuo sprendimo priėmimo dienos SEB NVS obligacijų fondo portfelio sudėtyje esantys vertybiniai popieriai bus parduoti ir už juos gauti pinigai bus padalyti SEB NVS obligacijų fondo dalyviams proporcingai jų turimoms dalims.

SEB NVS obligacijų fonde savo lėšas investavę klientai galės nemokamai jas perkelti į bet kurį kitą SEB grupės valdomą ir Lietuvoje viešai platinamą fondą.

Panašūs straipsniai:

(fondai)

2024-02-07 » Praėjusiais metais ETF rinka fiksavo augimą
2018-02-26 » Bendrovė „Novaturas“ skelbia prospektą ir pirminio viešojo siūlymo pradžią
2017-10-31 » „EfTEN Real Estate Fund III“ skelbia pradinį viešąjį akcijų platinimą
2016-11-17 » Investuoti pastaruosius 20 metų apsimokėjo
2016-01-06 » Įkurtas pirmasis Lietuvoje energetikos ir infrastruktūros investicinis fondas
2015-05-04 » Naujas „Orion Asset Management” fondas investuos į likvidų gyvenamąjį nekilnojamąjį turtą Londone
2014-07-29 » Norime, bet ar darome?
2014-07-16 » SEB pensijų fondai į Baltijos regiono įmones investuoja 56 mln. litų
2014-06-25 » Rizikos kapitalo fondas investuotojų žvilgsnius kreips į vėjo energetiką
2014-01-27 » 2013-aisiais pensijų fondai dalyviams išmokėjo 44,52 mln. Lt

 
1.   Parašė Jonasdirg   2009-09-26 06:29  

Tai, ką... mielieji, padarė SEB'as NVS'o fondų investuotojus... ?

Asmeniškai aš pirkausi liepos mėnesį jau žinodamas, kad 2010 nebebus sveikatos draudimo mokesčio ir "ėjau" ilgalaikėn investicijon. O čia na... kaip šlapiu skuduru per veidą - esu priverstas arba parduoti, susimokėti GPM 15% + sveikatos draudimo 6% mokesčius, arba pasilikti dar tris ketvirčius totalių lūzerių akcijų fonde...

Gal kas turite kokių minčių, kaip arba SEB'ą priversti kompensuoti, arba po priverstinio pardavimo-pirkimo nuo mokesčių išsivartyti ?

 
2.   Parašė aris   2009-09-27 22:08  

beje fondu fonde yra kitokie platinimo mokesciai...kas juos mums kompensuos?