"Hansabanke" – nauja paslauga, norintiems formuoti investicinių fondų portfelį

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Hansabankas Data: 2007-06-05 14:10 Komentarai: (4)
Aktyviai investuoti į fondus bei nemokamai keisti investavimo kryptis norintiems klientams "Hansabankas" siūlo naują paslaugą "Investicinių fondų portfelis". Ši paslauga yra sukurta, suderinus gyvybės draudimo ir investicinių fondų produktų privalumus.

"Hansabanko" paslauga "Investicinių fondų portfelis" yra skirta investavimo rinka besidomintiems žmonėms, kurie investavimo laikotarpiu ketina keisti savo investicijų portfelio struktūrą, o į investicinius fondus planuoja investuoti didesnes, nuo 15 tūkstančių litų, sumas.

"Žmonės įgyja vis daugiau žinių apie investavimą, tam tikra klientų dalis nori investuoti aktyviai – patys valdyti savo investicijų portfelį, keisti investavimo kryptis. Būtent jiems ir skirta paslauga "Investicinių fondų portfelis", leidžianti rinktis iš 14 investavimo krypčių, kurias valdo profesionalūs "Hansabanko" ir jo partnerių "Franklin Templeton", "Vanguard" fondų valdytojai", - sakė "Hansabanko" investicijų valdymo tarnybos vadovė Eglutė Bivainienė.

Investavimo krypčių pasirinkimas leidžia klientams patiems susikurti savas investavimo strategijas, išskaidyti investuojamą sumą ir reaguoti į pokyčius pasaulio rinkose.

"Investicinių fondų portfelio" paslaugą pasirinkę klientai galės kada nori ir kiek nori kartų nemokamai keisti investavimo kryptis, aktyviai valdyti savo portfelį, nemokamai išsiimti dalį investuotų lėšų ir kartu naudotis gyvybės draudimo teikiamais privalumais", - sakė "Hansa gyvybės draudimo" direktorius Mindaugas Jusius.

Iki šiol aktyviai investuoti į fondus pasinaudojant gyvybės draudimo produkto privalumais galėjo "Hansabanko" klientai, kurie naudojosi paslauga "Investiciniai fondai plius", leidžiančia investuoti į 26 kryptis. Tačiau naudojantis šia paslauga, minimali investicija yra 50 tūkstančių litų.

"Investuotojo portretas Lietuvoje sparčiai kinta. Jei anksčiau investavimu daugiau domėjosi tik aukščiausias pajamas turintys žmonės, tai dabar į fondus vis dažniau investuojamos ir mažesnės sumos, tačiau ir jas klientai nori valdyti aktyviai. Todėl ir pasiūlėme savo klientams naują "Investicinių fondų portfelio" paslaugą", - sakė E.Bivainienė.

"Hansabankas" yra didžiausias privačių lėšų investuotojas Lietuvoje. "Hansabanko" grupė valdo didžiausią gyvybės draudimo, pensijų fondų ir terminuotų indėlių rinkų dalį. Kovo pabaigoje "Hansabanko" investuojamų privačių lėšų suma siekė 1,2 mlrd. litų.

"Hansabanke" yra suformuota didžiausia Lietuvoje investavimo vadybininkų grandis – daugiau nei 100 banko specialistų padeda klientams pasirinkti jiems priimtiniausią investicinę paslaugą, supažindina su įvairių paslaugų privalumais ir padeda įvertinti rizikas. Konsultacijas apie taupymo ir investavimo paslaugas "Hansabankas" teikia ir telefonu 1884 – paskambinus taip pat galima rezervuoti susitikimo laiką su investavimo vadybininku.

"Hansabankas" priklauso vienai iš pirmaujančių finansinių grupių Baltijos ir Šiaurės šalių regione – "Swedbank". Ši grupė turi daugiau nei 8,9 mln. privačių ir beveik 460 tūkst. verslo klientų Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Rusijoje ir Švedijoje. Grupė turi 477 padalinius Švedijoje ir 295 padalinius Baltijos šalyse. "Swedbank" grupėje dirba apie 17 tūkst. darbuotojų, iš jų Lietuvoje – virš 3 tūkstančių. "Hansabankui" Lietuvoje priklauso "Hansa lizingas", "Hansa gyvybės draudimas", "Hansa investicijų valdymas", "Hansa draudimo brokeris", "Baltijos autolizingas" ir "Hansa valda".
 
1.   Parašė eilinis   2007-06-05 21:01  

Daytreidinsim investiciniais fondais

 
2.   Parašė StasysN   2007-06-06 08:21  

Kažkaip mažoka komentarų. Būtų įdomu sužinoti, ką liaudis mano apie šį pasiūlymą.

 
3.   Parašė saulute   2007-06-09 15:14  

Manau, kad pliusas turi buti galimybe susigrazint mokescius, o minusas - Hansai nuo to tikrai kazkas nubyra, o ir tas gyvybes draudimas irgi juk ne veltui.Summa summarum, tai pasiulymas ,,diedukams"

 
4.   Parašė Niekis   2007-06-11 13:40  

kas zino, investiniciu vienetu keitimo, kainos kada cia fiksuojamos? Paraiskos padavimo diena? sekancia diena? po keliu dienu?

Girdejau, kad pavedimas keisti ivykdomas tik per kelias dienas. Tuomet jokios naudos nera, nes nepavyks pabegti nuo korekcijos ir islyginti savo fondu portfeliu svyravimus.