Fed posėdžio metu didelių naujienų nepateikė, bet nuramino rinkas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: SEB bankas Data: 2024-03-21 11:20 Komentarai: (0)
Kaip ir tikėtasi, 5 susirinkimą iš eilės palūkanų normos liko nepakeistos. Rinkas nuramino tai, jog nepaisant neslopstančios infliacijos Fed savo nuomonės nepakeitė – šiais metais tikimasi 3 palūkanų mažinimų po 0,25 procento.

Banko vadovas Jerome Powell neskubėjo dalinti užuominų dėl pirmojo mažinimo momento sakydamas, jog jie bus „kažkuriuo metu šiais metais“. Vienas ryškesnių pokyčių buvo pakitę banko vadovų lūkesčiai palūkanoms ilguoju laikotarpiu, dabar sprendimų priėmėjai tikisi lėčiau krentančių palūkanų 2025 ir 2026. Visgi rinkų dalyviams svarbiausi trumpo laikotarpio lūkesčiai, tai atspindi ir vakar 0,9 proc. kilęs S&P 500 indeksas ir net beveik 2 proc. augęs JAV mažos kapitalizacijos akcijų indeksas RUSSELL 2000. Kitas Fed posėdis bus tik gegužės mėnesį, tad bent kurį laiką rinkos galės atsikvėpti, baimės indeksas (VIX) nukrito daugiau nei 5 procentus.

Puikios nuotaikos persikėlė ir į Azijos prekybos sesiją – Japonijos akcijų indeksas NIKKEI 225 paaugo apie 2 proc. ir pasiekė dar vieną rekordą, o prastai metus pradėjęs Hong Kongo HANG SENG indeksas didėjo 2,2 procento. Vakar aiškios krypties neradusios Europos akcijos šiandien sprendžiant pagal ateities sandorius prekybos sesiją turėtų pradėti beveik 1 proc. augimu.

Baltijos biržose laukiama dar vieno naujo emitento obligacijų emisijos. Vakar Latvijoje įsikūrusi juvelyrikos dirbinių bendrovė „ Grenardi Group“ pranešė ketinanti pasiskolinti iki 12 mln. eurų 3 metams su 10 proc. pajamingumu. Įmonė geriausiai žinoma dėl savo parduotuvių brendo „Given“. Įdomu ne tik tai, jog obligacijomis skolintis nori platesnio spektro įmonės, bet ir investuotojų „viliojimas“ lojalumo programa, pagal kurią obligacijų pirkėjai parduotuvėse gaus nuolaidas ir kitas naudas, priklausomai nuo investuotos sumos.
 
Dar nėra komentarų