Didžiausio JAV banko pelnas mažesnis nei laukta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2024-01-12 15:14 Komentarai: (1)
Didžiausias pagal valdomą turtą Amerikos bankas JPMorgan Chase & Co. pristatė savo praėjusio ketvirčio veiklos rezultatus. Nors pajamos augo, tačiau pelnas krito labiau nei laukta dėl sumokėto mokesčio susijusio su regioninių bankų gelbėjimu. Tačiau prieš prekybinės sesijos metu jo akcijos brango: JPMorgan Chase & Co. 173,75 (2,03%).

Per ketvirtąjį praėjusių metų ketvirtį šis bankas uždirbo 9,307 mlrd. dolerių arba 3.04 dolerius akcijai grynojo pelno. Lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus, pelnas susitraukė penkioliką procentų, na o lyginant su praėjusių metų trečiu ketvirčiu, jis krito beveik dvigubai labiau.

Rinkoje laukta, jog didžiausio JAV banko ketvirčio pelnas akcijai sieks vidutiniškai 3.32 dolerius. Tiesa, neįskaitant reguliavimo mokesčio (2.9 mlrd. dolerių), susieto su regionine bankų krize, ir 743 mln. dolerių investicijų nuostolių, pelnas akcijų siektų 3,97 dolerius.

JPMorgan Chase & Co. ketvirčio pajamos sudarė 39,943 mlrd. dolerių (laukta 39,78 mlrd. dolerių). Lyginant su ankstesniu ketvirčiu, pajamos krito dviem procentais, na o lyginant su 2022 metų ketvirtuoju ketvirčiu, jos augo dvyliką procentų. Tuo tarpu rezervai kredito nuostoliams padengti atitinkamai pašoko dvigubai bei 21 procentu iki 2,762 mlrd. dolerių.

Bendrai per visus praėjusius metus stambiausio Amerikos banko grynasis pelnas siekė 49,552 mlrd. dolerių, arba trečdaliu daugiau nei 2022 metais. Pajamos paaugo dvidešimt trimis procentais iki 162,366 mlrd. dolerių. Tai rekordiniai rezultatai tiek pajamų, tiek pelno srityse. Tiesa, atidėjiniai blogoms paskoloms pašoko beveik penkiasdešimt procentų iki 9,32 mlrd. dolerių.

JPMorgan generalinis direktorius Jamie Dimon teigė, kad visų metų rezultatai pasiekė rekordą, nes didžiausio JAV banko pagal turtą grynosios palūkanų pajamos ir kredito kokybė buvo geresni nei tikėtasi.

„JAV ekonomika tebėra atspari, vartotojai vis dar išlaidauja, o rinkos šiuo metu tikisi minkšto nusileidimo. Tačiau dėl išlaidų deficito ir tiekimo grandinės koregavimo infliacija gali būti lipnesnė, o palūkanų normos – didesnės, nei tikisi rinkos. Rizika rinkoms ir ekonomikai apima centrinių bankų veiksmus siekiant suvaldyti paramos programas ir karus Ukrainoje ir Artimuosiuose Rytuose. Šios reikšmingos ir šiek tiek precedento neturinčios jėgos verčia mus išlikti atsargiems“ – sakoma Jamie Dimon pranešime.

Nuo šių metų pradžios JPMorgan Chase & Co. akcijų kaina nežymiai ūgtelėjo, o per pastaruosius vienerius metus pakilo dvidešimt dviem procentais. Palyginimui, Dow Jones Industrial Average indekso vertė atitinkamai nežymiai ūgtelėjo bei padidėjo vienuoliką procentų.
 
1.   Parašė Man with Shorts   2024-01-12 15:22  

O taip pyko, taip pyko Dimonas ant Powello už keliamas palūkanų normas. O, pasirodo, ne taip blogai viskas ir gavosi: rekordinis JPM 49$ mlrd. pelnas.