Auksas vis dar per brangus

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2023-06-05 16:03 Komentarai: (0)
Pacific Investment Management Co portfelio valdytojas Greg Sharenow mano, kad nepaisant pirmojo nuo vasario mėnesinio aukso kainos kritimo, jis vis dar yra per brangus.

Gegužę šis vertingasis metalas atpigo 1,32 procento, kai mėnesį prieš tai brango beveik vienu procentu.

Greg Sharenow mano, kad galime tikėtis tolesnio tauriojo metalo kainos kritimo, kuris, jo teigimu, vis dar yra „vidutiniškai pervertintas“, palyginti su iždo vertybiniais popieriais, indeksuotais pagal infliaciją.

PIMCO vadovas mano, kad realus pajamingumas greičiausiai išliks didesnis ilgesnį laiką, o tai neigiamai paveiks aukso, kuris nemoka palūkanų, kainą.

Greg Sharenow teigia, kad išsivysčiusiose ekonomikose yra didelė vidutinio nuosmukio tikimybė, kuri gali turėti įtakos centrinių bankų sprendimams.

Tačiau jis pažymėjo, kad nors FED artėja prie pinigų politikos griežtinimo ciklo pabaigos, nereikėtų atmesti dar vienos palūkanų kėlimo galimybės. Aktyvų valdytojas mano, kad centriniams bankams gali būti sunku sumažinti palūkanų normas progresuojančios deglobalizacijos ir vadinamosios žalios infliacijos, t.y. perėjimas nuo iškastinio kuro prie atsinaujinančios energijos, situacijoje.

Šiandien auksas pinga 0,31 procento iki 1942.75 dolerių už Trojos unciją. Nuo metų pradžios šis metalas pabrango apie septynis procentus, o per pastaruosius vienerius metus - apie šešis procentus.
 
Dar nėra komentarų