"Hansabankas" platina su "East Capital Rusijos akcijų fondu" susietą investicinį indėlį

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Hansabankas Data: 2008-05-06 13:05 Komentarai: (0)
Šiandien pradėtas platinti naujas investicinis indėlis, susietas su "East Capital Rusijos akcijų fondu". Indėlis bus platinamas iki gegužės 28 dienos. Naujojo investicinio indėlio terminas – 550 dienų (18 mėn.), minimali suma – 500 eurų.

"East Capital Rusijos akcijų fondas" investuoja daugiausiai į Rusijos bei su ja glaudžiai bendradarbiaujančių NVS šalių (Kazachstanas ir kt.) bendrovių akcijas. Fondo investavimo strategija remiasi investicijomis į perspektyviausius Rusijos ekonomikos sektorius – žaliavų, energetikos, vidaus vartojimo, telekomunikacijų, finansų.

Investicinį indėlį pasirinkta susieti su "East Capital Rusijos akcijų fondu",nes per paskutinius keletą metų Rusijos ekonomika rodė itin sparčius augimo tempus. 2007 metais Rusijos ekonomika išaugo 8,1 proc., o 2008 metais prognozuojamas 6,8 proc. BVP augimas.

"Spartų Rusijos ekonomikos augimą įtakoja keletas veiksnių. Visų pirma, aukštos ir toliau augančios energetinių išteklių ir žaliavų kainos. Antra, augant gyventojų pajamoms, didėja šalies vidaus vartojimas, mažėja skurdžiai gyvenančių žmonių. Galiausiai, Rusijos valdžia remia ilgalaikes ekonomikos reformas, tai taip pat priskirčiau prie teigiamų veiksnių", - sakė "Hansabanko" Prekybos departamento direktorius Vytautas Eidukaitis.

Pasak jo, Rusija gali lengviau atsilaikyti prieš neigiamus išorinius veiksnius, nes turi teigiamą prekybos balansą - eksportuoja prekių ir paslaugų daugiau negu importuoja. Be to, yra sukaupusi didelius užsienio valiutų rezervus. "Įvertinus minėtus argumentus, galima teigti, kad Rusijos ekonomika turi didelį potencialą augti per ateinančius kelis metus, o šis augimas atsispindės ir kylančiose Rusijos bendrovių akcijų kainose", - sakė jis.

"Hansabanko" klientai, padėję savo lėšas į naują investicinį indėlį gali būti tikri, jog termino pabaigoje uždirbs dalį akcijų fondo prieaugio (27-37 proc.), jei fondo vertė išaugs. Net jei ir fondo vertė smuktų, klientai atgaus į indėlį padėtus pinigus. Klientai, pasirinkę investicinį indėlį su vadinamąja rizikos premija ir sumokėję papildomą 10 proc. priemoką (kuri nėra grąžinama), gaus didesnę fondo vertės prieaugio dalį – 80-100 proc. nuo krepšelio vertės prieaugio. Tikslūs dalyvavimo koeficientai (t.y. "East Capital Rusijos akcijų fondo" vertės prieaugio dalis, kuri atiteks indėlio savininkui) bus paskelbti išplatinus indėlį.

Balandžio mėnesį "Hansabankas" išplatinto investicinį indėlį, kuris buvo susietas su JAV dolerio stiprėjimu euro atžvilgiu. Į šį indėlį pritraukta 10,2 mln. litų, pasirašyta virš tūkstančio sutarčių.

"Hansabanko" siūlomų investicinių indėlių esmė – kad augant finansinio turto, su kuriuo susietas indėlis, vertei, klientas uždirbs tam tikrą dalį nuo šio prieaugio, todėl investicinio indėlio palūkanos gali būti gerokai didesnės nei įprastų indėlių. Tuo pačiu bankas garantuoja, kad jei finansinio turto, su kuriuo indėlis susietas, vertė termino pabaigoje būtų nukritusi žemiau pradinės, klientas atgaus visą padėtą į indėlį sumą. Investiciniai indėliai taip pat yra apdrausti VĮ "Indėlių ir investicijų draudimas".

"Hansabankas" priklauso pirmaujančiai finansinei grupei Baltijos ir Šiaurės šalių regione – "Swedbank". Ši grupė turi daugiau negu 9,1 mln. privačių ir beveik 483 tūkst. verslo klientų Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Rusijoje ir Švedijoje. Ji turi 465 padalinius Švedijoje ir 300 – Baltijos šalyse. "Swedbank" dirba virš 21 tūkst. darbuotojų, iš jų Lietuvoje – daugiau negu 3 tūkst. "Hansabankui" Lietuvoje priklauso "Hansa lizingas", "Hansa gyvybės draudimas", "Hansa draudimo brokeris","Hansa investicijų valdymas","Baltijos autolizingas" ir "Hansa valda".
 
Dar nėra komentarų