"Intel" rezultatai ir prognozės nenuvylė

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2008-04-16 09:57 Komentarai: (0)
Būgštavimai dėl katastrofiškai blogų pirmojo ketvirčio JAV bendrovių rezultatų truputį rimsta. Vakar savo rezultatus ir prognozes pranešė pirmoji iš technologijų sektoriaus stambiųjų bendrovių, procesorių gamintoja "Intel Corp." (INTC). Nors grynasis pelnas tenkantis vienai akcijai buvo šiek tiek mažesnis nei tikėtasi, 25ct. vietoj 28ct., tačiau pajamos atitiko lūkesčius ir siekė 9,7mlrd.

Rinką kur kas labiau nudžiugino bendrovės paskelbtos prognozės sekančiam ketvirčiui. Dėl vis dar didžiulės produkcijos paklausos užsienio rinkose, o ypač Azijos regione, bendrovė prognozuoja gausianti nuo 9 iki 9,6mlrd. pajamų ir pasieksianti 56% bendrąjį pelningumą. Tokie rodikliai viršijo rinkos lūkesčius ir šiek tiek prasklaidė baimes, dėl recesijos padarinių didžiosioms JAV korporacijoms.

Bendrovės vadovas Paul Otellini, komentuodamas rezultatus, džiaugėsi ne tik nemažėjančia visų produktų rūšių paklausa užsienio rinkose, bet ir naująja 45nm mikroschemų gaminimo technologija, kuri padėjo bendrovei gerokai pralenkti pagrindinę konkurentę "Advanced Micro Devices" (AMD).

Rezultatus bendrovė skelbė po prekybos sesijos. Sesijos metu akcijų kaina kilusi +1,1%, poprekybinės sesijos metu pademonstravo dar +7% šuolį. Šie rezultatai turėtų suteikti optimistinį atspalvį ir šiandienos prekybai tiek JAV, tiek kitose pasaulio rinkose, ypač aukštųjų technologijų sektoriuje, kuriame bendrovių akcijų kainos pastaruoju metu buvo gerokai nukritusios.
 
Dar nėra komentarų