„Agrowill“ akcijomis susidomėjo ir Skandinavijos investuotojai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: JT Naujienos Data: 2008-03-21 14:15 Komentarai: (0)
Ketvirtadienį bendrovės „Agrowill Group“ vadovai bei investicinio banko GILD atstovai baigė susitikimus su potencialiais užsienio instituciniais investuotojais. Platinimo agentas profesionaliems instituciniams investuotojams Skandinavijos šalyse - investicinis bankas „Ohman“ pranešė sulaukęs didelio susidomėjimo šios bendrovės akcijomis.

„Skandinavijos investuotojai šiuo metu ypač domisi galimybe investuoti į žemės ūkio sektoriaus bendroves. Vienos didžiausių pasaulyje žemės ūkio sektoriaus bendrovių „Black Earth Farming“ akcijų dauguma priklauso būtent skandinavams. Jie taip pat entuziastingai sutiko žinią ir apie „Agrowill Group“ IPO, nes ši bendrovė jiems įdomi dar ir tuo, kad rado idomią nišą pieno sektoriuje, o stiprus verslo modelis leidžia sparčiai artėti prie europinių standartų“, - sakė Vesa Heikkila, investicinio banko Ohman partneris.

Investicinis bankas Ohman buvo pagrindinis bendrovės „Black Earth Farming“ IPO organizatorius. Ši bendrovė investuoja į „juodžemio“ regioną Rusijoje ir jau valdo per 300 tūkst. ha žemės ūkio paskirties žemės. 2007 metų gruodį įvykusio IPO metu „Black Earth Farming“ akcijų paklausa 7 kartus viršijo pasiūlą, o akcijų buvo išplatinta už daugiau nei 200 mln. eurų. Šio IPO metu įsigiję bendrovės akcijų investuotojai džiaugiasi daugiau kaip 30 proc. išaugusia akcijų kaina.

„Natūralu, kad jau pažinodami šį sektorių ir matydami jo perspektyvas, investuotojai itin domisi dar viena galimybe žemės ūkio sektoriuje, ypač kai, mūsų žiniomis, „Agrowill Group“ bus vienintelė Europoje pieno gamybą akcentuojanti bendrovė, kurios akcijos kotiruojamos biržoje“, - sakė V. Heikkila.
GILD investicinio banko partneris Šarūnas Skyrius atkreipė dėmesį į bendrą visų investuotojų nuomonę – visi vieningai sutaria, kad žemės ūkio sektoriaus bendrovės artimiausius trejus metus bus vienos pastoviausiai augančių.

„Pagrindinėmis augimo garantijomis potencialūs investuotojai įvardija nuolat didėjantį pirminės žemės ūkio produkcijos poreikį augančiose rinkose, didėjantį biodegalų suvartojimą ir ypač sumažėjusias grūdų atsargas. Todėl žemės ūkio sektoriaus bendrovės, šiuo atveju „Agrowill Group“, kurios pagrindinė veikla pieno, grūdų ir rapsų gamyba laikoma viena perspektyviausių investicijų, net ir esant kintančioms nuotaikoms pasaulio biržose“, - sakė Š. Skyrius.

Paraiškas įsigyti „Agrowill Group“ galima pateikti iki kovo 27 dienos. Siūlomos akcijos investuotojams bus parduodamos su sąlyga, kad bus išplatintos visos pagrindinio siūlymo 6,1 mln. bendrovės akcijų. Pagrindinis akcijų siūlymo organizatorius profesionaliems investuotojams yra investicinis bankas GILD, papildomas organizatorius viešame siūlyme ir akcijų platintojas - „Finasta”, platinimo agentas profesionaliems investuotojams Skandinavijos šalyse - investicinis bankas „Ohman“.
 
Dar nėra komentarų