Amerikoje didesnė nelygybė nei Graikijoje?

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-07-19 18:08 Komentarai: (0)
Ekspertai mano, kad naujojo Amerikos prezidento Donald Trump pasiūlyta mokesčių reforma dar labiau šalyje padidins pajamų nelygybę, kuri ir taip yra gerokai pakilusi, tad padėtis dar labiau pablogėtų.

Kaip teigia tarptautinės humanitarinės organizacijos Oxfam ekspertai, jei bus įgyvendinta administracijos, kuri atstovauja dabartinį prezidentą, siūloma mokesčių reforma, tai tuomet Amerikoje dar labiau padidės atotrūkis tarp turtingųjų ir vargšų pajamų.

Pagal nelygybės mažinimo indeksą (CRI), kurį sukūrė Oxfam, šiuo metu Amerika ir taip prastai atrodo tarp išsivysčiusių šalių. Šį valstybė dabar pagal minimą indeksą jau užima tik 23 vietą, arba tik dviem pozicijomis aukščiau už Graikiją. Po mokesčių reformos Amerika nukristų net į 59 vietą, t.y. ji būtų žemiau tokių šalių kaip Peru, Čilė ir Šri Lanka.

„Kai Portugalijoje ir Slovėnijoje yra mažesnės nelygybė nei Jungtinėse Amerikos Valstijose, mes manome, jog tai yra priežastis šiai šaliai apmąstyti savo vaisių pasidalinimo politiką“ - teigė Oxfam atstovas Paul O'Brien.

Ekspertai įspėja, kad jeigu bus realizuoti Donald Trump ketinimai, milijonai amerikiečių gali likti be sveikatos draudimo, kas padidintų nelygybę iki tokio lygio, kuris būtų aukštesnis nei Graikijoje, kurią keletą metų kamuoja krizė, ar Argentinoje, kuri susidūrė su bankrotu ir didele infliacija.
 
Dar nėra komentarų