Amerikoje galime sulaukti didžiausios per visą istoriją mokesčių reformos

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-04-26 18:38 Komentarai: (0)
Amerikos Iždo sekretorius Steve Mnuchin atskleidė, kad naujojo prezidento Donald Trump mokesčių reformos plane, kurį Baltieji rūmai planuoja paviešinti šiandien, numatytas mokesčių tarifo verslui sumažinimas iki penkiolikos procentų.

„Tai bus didžiausias mokesčių sumažinimas ir didžiausia mokesčių reforma per visą mūsų šalies istoriją“ - pareiškė jis.

Tuo pačiu Steve Mnuchin nekonkretizavo kada norėtų, jog būti priimti įstatymai susiję su mokesčių pokyčiais, bet pabrėžė, kad pageidautų, jog tai įvyktų kaip įmanoma greičiau.

Jis atskleidė, kad Baltieji rūmai norėtų mokesčių reformos planą kurti kartu su Rūmais ir Senatu, tad gali kilti tam tikrų nesutarimų.

„Aš manau, kad yra aišku, kad Rūmai, Senatas ir administracija yra toje pačioje pusėje“ - sakė Amerikos Iždo sekretorius.

Anksčiau jis buvo numatęs, jog pirmoji nuo pat 1986 metų mokesčių reforma šalyje būtų priimta iki rugpjūčio mėnesio, tačiau neseniai Baltieji rūmai atmetė šį terminą, bei užsiminė, kad norėtų, jog šis planas būtų patvirtintas iki šių metų pabaigos.

Amerikos Iždo sekretorius Steve Mnuchin atskleidė, jog tarp prezidento Donald Trump administracijos ir Kongreso yra pasiektas esminis susitarimas dėl mokesčių reformos tikslų, na o dėl detalių bus diskutuojama.

Atstovų Rūmai pranešėjas Paul Ryan teigė, jog jis jau matė išankstinį planą.

„Mums tai labai patinka, mes laikomės tokio pačio požiūrio, mes pritariame aštuoniasdešimčiai procentų plano“ - sakė jis.

Amerikos prezidento Donald Trump plane numatyta viršutinį mokesčių tarifą verslui sumažinti nuo 39,6 procento iki 15 procentų. Tuo tarpu mokestis už užsienyje uždirbtus pelnus, kurie būtų grąžinami atgal į Ameriką, mažėtų nuo dabartinio 35 procentų lygio iki vos dešimties procentų.
 
Dar nėra komentarų