Amerikos kompanijos dėl nežinomybės sumažino išlaidas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-04-25 01:44 Komentarai: (0)
Amerikos kompanijų atstovai nusprendė sumažinti arba pristabdyti išlaidas ir investicijas, nes neaišku, kaip naujajam šalies prezidentui Donald Trump seksis įgyvendinti savo žadėtą mokesčių reformą, skelbia Financial Times leidinys.

„Įmonių finansų vadovų apklausos rodo, kad naujosios administracijos pažadai dėl mokesčių reformos, dereguliavimo ir infrastruktūros išlaidų, kol kas nepaskatino Amerikos kompanijų vadovų padidinti investicijas“ - rašoma minėtame leidinyje.

Remiantis kas ketvirtį Finansų specialistų asociacijos atliekama apklausa, sausį didesnioji dalis kompanijų atstovų teigė, jog jie planuoja sumažinti, o ne padidinti savo turimas pinigų atsargas ir tai buvo stipriausias per pastaruosius dvejus metus signalas apie planus investuoti, skelbia Financial Times.

Tačiau praėjus trim mėnesiams nuo to laiko, dauguma įmonių finansų direktorių atskleidė, kad jie to nepadarė, be to, dauguma sakė, kad per šį ketvirtį jie ketina sukaupti dar daugiau grynųjų, rašoma minimame leidinyje.

„Sausį žmonės buvo gana optimistiškai nusiteikę dėl augimo iniciatyvų iš naujosios administracijos. Mes tikėjomės, kad išlaidų ir investicijų augimo tendencijos versle ir toliau tęsis, tačiau taip nebuvo. Žmonės ir vėl nuspaudė stabdžius“ - sakė Finansų specialistų asociacijos vykdomųjų programų direktorius Craig Martin.
 
Dar nėra komentarų