ECB politika nekelia grėsmės rinkų stabilumui

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-04-03 16:27 Komentarai: (0)
Europos Centrinis bankas neįžvelgia įrodymų, jog jo vykdoma agresyvi stimuliacinė politika, nepaisant kai kurių obligacijų pastebimo neigiamo pajamingumo, darytų neigiamą poveikį finansų rinkų veiklai, pareiškė Europos Centrinio banko narys Benoit Coeure.

Šis pareiškimas gali atvėsinti rinkos dalyvių lūkesčius dėl naujų Centrinio banko veiksmų, kurie galėtų sumažinti spaudimą obligacijų rinkoje.

Benoit Coeure šia tema pasisakė po to, kai penktadienį pastebimai ūgtelėjo Vokietijos ir Prancūzijos obligacijų pajamingumas, o tai tuo pačiu rodo, jog investuotojai stengėsi įsigyti pakankamai daug obligacijų su aukštais reitingais, kad panaudoti jas kaip apsidraudimo priemonę savo turimoms prekybinėms pozicijoms.

Europos Centrinio banko atstovas taip pat pabrėžė, jog po itin žemų palūkanų laikotarpio šalių vyriausybės, gyventojai ir visi kiti turėtų pasirengti tam, jog palūkanos ims didėti, tad tuo pačiu ūgtelės ir skolinimosi kaštai.

„Akivaizdu, kad finansų sektorius, ir kiti ūkio subjektai, o ypač vyriausybės privalo pasirengti. Tikiuosi, kad euro zonos šalių vyriausybės žino, kad palūkanų normos neliks dabartiniame lygyje“ - sakė Benoit Coeure.
 
Dar nėra komentarų