Amerikoje gali būti daugiau nei trys palūkanų padidinimai

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2017-02-16 16:24 Komentarai: (2)
Amerikos Federalinis Rezervų bankas šiais metais savo bazinę palūkanų normą gali padidinti daugiau nei tris kartus, nors dabar prognozuojama, kad tai darys tris kartus, pareiškė šio banko Bostono padalinio vadovas Eric Rosengren.

„Mano nuomone, gali būti tikslinga didinti palūkanų norma tokiu tempu, kaip dabartinė FED prognozė, o galbūt netgi šiek tiek sparčiau nei tikimasi“ - sakė jis.

Amerikos Centrinio banko Bostono padalinio vadovo nuomone, šalies ekonomika jau yra labai arti to, kad pasiektų natūralų nedarbo lygį. Be to, infliacija jau yra arti FED nustatyto tikslinio lygio, kuris siekia du procentus. Šis lygis gali būti pasiektas dar šiais metais, pabrėžė Eric Rosengren.

Tuo pačiu jis įspėjo, kad nedarbo lygio kritimas žemiau taip vadinamo natūralaus lygio, kelia riziką aktyvų kainoms arba vertėms.

„Infliacija nėra vienintelė visiško užimtumo pasiekimo pasėkmė. Kita galimybė yra ta, kad šis disbalansas pasireikš aktyvų kainose, kaip pavyzdžiui, komercinio nekilnojamo turto“ - reziumavo Amerikos Federalinio Rezervų banko Bostono padalinio vadovas Eric Rosengren.

Artimiausias Amerikos Centrinio banko atstovų posėdis bus surengtas kovo viduryje.
 
1.   Parašė ^la   2017-02-16 19:22  

"Rinka" šiuo metu tikisi dviejų: birželį ir gruodį

 
2.   Parašė E&LIVER   2017-02-17 21:54  

as galvoju kad kova issaus 0,5%. paskui stebes puse metu kaip sugers kelima.gerai ar ne.