M.El-Erian: politiniai pokyčiai - tai pasaulinė grėsmė

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-10-26 17:54 Komentarai: (0)
Ekonomistas Mohamed El-Erian pastaruoju metu kalbėdamas ir pasisakydamas įspėja finansų rinkų dalyvius, kad šie pernelyg daug vilčių deda ir per daug tiki Centriniais bankais.

„Tai jau netrukus baigsis” – tikina pagrindinis Allianz kompanijos patarėjas ekonomikos klausimais.

„Tik pažvelkite, kaip greit investuotojai įveikė savo pradinę baimę dėl Brexit suprasdami, kad ir toliau išlieka didžiulis pasitikėjimas Centriniais bankais, jog jie gali sutramdyti finansinį nestabilumą ir kad tokiu būdu beveik nepriklausomai nuo bet kokių politinių ar ekonominių pokyčių gali būti garantuota sėkmė” – sakė Mohamed El-Erian bei pridūrė, jog tai netruks amžinai.

Tačiau Centrinio banko politikos veiksmingumas kaitos procese ilgainiui gali susilpnėti, todėl politiniai įvykiai gali turėti daug didesnį poveikį rinkoms per ateinančius mėnesius, nei atrodo.

O mūsų laukia prezidento rinkimai Amerikoje. Hilary ar Trump - štai kur klausimas.

Mohamed El-Erian kelia rimtą klausimą: Ar Kongresas bendradarbiaus su būsimu prezidentu? Iš jau žinomų deklaracijų akivaizdu, jog taip gali ir nebūti. Anot jo, tai reiškia politinę poliarizaciją, kuri yra pagrindinė grėsmė tvariam ekonomikos augimui, nes bus atidėti labai reikalingi ekonominės politikos pakeitimai siekiant labiau apimančio požiūrio. Dabartine forma ekonominė politika - tai nėra labai veiksminga priemonė bei pernelyg pasikliaunama Centriniais bankais.
 
Dar nėra komentarų