Rytinė finansų rinkų apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: Swedbank Data: 2016-10-20 10:17 Komentarai: (0)
Europos akcijų indeksai trečiadienio prekybos sesiją baigė fiksuodami nedidelius kilimus. Vokietijos DAX stiebėsi +0,13, Britanijos FTSE 100 +0,31, Prancūzijos CAC 40 0,25,o bendras Europos indeksas STXE 600 +0,34 proc.

Rinkos laukia šiandien vyksiančio ECB susitikimo, kuriame tikimasi sužinoti daugiau naujienų apie tolimesnius ekonomikos skatinimo planus. Analitikai teigia, kad Mario Draghi tikriausiai nenutrauks kiekybinio skatinimo politikos, o toks žingsnis būtų priimtinas tik 2017 m. antroje pusėje ir tik tokiu atveju, jei infliacija euro zonoje būtų pakilusi iki 1,5 proc.

Prie teigiamų nuotaikų prisidėjo ir toliau skelbiami geri tarpiniai kompanijų rezultatai. Didžiausiam Prancūzijos mažmeninės prekybos atstovui Carrefour SA paskelbus apie analitikų lūkesčius viršijusius rezultatus, akcijos kaina pakilo +4,69 proc. Amerikos rinkos atkartojo pasaulio nuotaikas ir dieną taip pat baigė žaliuodamos, o Dow Jones ir S&P500 indeksai stiebėsi po +0,22 proc. Toliau kylant Brent naftos kainai, kuri trečiadienio sesijos metu buvo pasiekus 53,10 USD už barelį ribą, teigiamo dėmesio susilaukė energetikos sektorius, o geresni nei tikėtasi bankų rezultatai darė įtaką finansų sektoriaus akcijoms. Morgan Stenley (+1,95 proc.) prisidėjo prie analitikus nudžiuginusių bankinių institucijų, paskelbusi, kad lyginant su tuo pačiu ketvirčiu pernai, pelnas padidėjo 57 proc. ir vienu procentu stiebėsi lyginant su antru ketvirčiu. Analitikų prognozes paskelbti rezultatai viršijo beveik ketvirtadaliu. Didžiausia elektroninės prekybos atstovė EBay taip pat pristatė gerus veiklos rezultatus, tačiau blogos šio, šventinio, ketvirčio prognozės akcijos vertę sumažino -7,9 proc. Azijoje Ketvirtadienio ryte 09:06 Japonijos NIKKEI 225 indeksas buvo pakilęs +1,22, o Kinijos CSI 300 +0,08 proc.

Valiutų rinkos

Pagrindinėje EUR/USD valiutų poroje, euro kursas buvo pasiekęs trijų mėnesių žemumas ir tam pagrindinę įtaką darė kylančios naftos produktų kainos, kurios stiprino dolerio vertę. 09:08 val. euro kaina buvo kritusi -0,07 proc. už vieną šios valiutos vienetą mokant 1,0960 USD.

Baltijos vertybinių popierių rinka

Trečiadienį Baltijos šalių rinkos nerado pastovios krypties. Per 302 sandorius buvo sugeneruota 412,84 tūkst. Eur apyvarta. Šios neaktyvios prekybos metu Talino akcijos kilo +0,39 proc., o Rygos ir Vilniaus indeksai krito atitinkamai -0,27 ir –0,20 proc.

Aktyviausiai prekiauta LHV Group akcijomis, kurių kaina kilo +1,49 proc., nors rinkoje naujienų nebuvo pranešta. Jau pasibaigus sesijai buvo paskelbta, kad Lietuvos bankas leido reorganizuoti AB „Omnitel“ prijungiant ją prie TEO LT. Pastarosios akcijos buvo vienos iš populiariausių rinkoje, jų kaina krito -0,54 proc. o bendra sandorių vertė buvo lygi 38,27 tūkst. Eur. Rygoje, Latvijas tilti vykusiame akcininkų susirinkime nusprendė neišbraukti bendrovės iš biržos. Toks sprendimas sudarė sąlygas buhalterinę vertę pasiekusioms akcijoms kristi, tačiau investuotojai nesiryžo priimti skubotų sprendimų ir nuostolingai parduoti pervertintų akcijų.
 
Dar nėra komentarų