JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: LHV bankas Data: 2016-06-29 14:38 Komentarai: (0)
JAV akcijų indeksų ateities sandorių kainos kyla ir rodo, jog vakarykštis optimizmas išsilaiko.



Vakar S&P 500 indeksas šoktelėjo į viršų apytiksliai 1,8% ir taip pakilo virš 200 dienų vidurkio, kurį atidžiai seka techninės analizės šalininkai. Kilusios žaliavų kainos teigiamai paveikė energetikos sektoriaus įmones ir tokias bendroves apimančio Energy Select Sector SPDR (XLE) fondo akcijų kaina šoktelėjo į viršų beveik 2,8%.

Azijoje akcijų indeksai kilo: Japonijos Nikkei indeksas šoktelėjo 1,6%, Honkongo Hang Seng – 1,3%, o Kinijos CSI 300 ūgtelėjo 0,5%. Investuotojų optimizmą kursto viltis, jog centriniai bankai imsis papildomų priemonių, kad būtų stabilizuota padėtis finansų rinkose. Japonijos ministras pirmininkas Shinzo Abe šiandien pareiškė, jog bus imtasi visų įmanomų priemonių, kad būtų pažaboti neigiami „Brexit” padariniai.

Europoje akcijų indeksai kyla. Vykstančiame ES ekonomikos susitikime regiono lyderiai skatino Jungtinę Karalystę kuo greičiau nuspręsti dėl pasitraukimo iš ES plano, kadangi vyraujantis netikrumas dėl pasitraukimo proceso kenkia visiems. Teigiama, jog JK vėlavimas formaliai prašyti pasitraukimo iš ES trukdo pradėti pasitraukimo sąlygų derybas. Nepaisant raginimų, David Cameron pareiškė, jog sprendimą ir veiksmus dėl pasitraukimo iš ES paliks kitam ministrui pirmininkui, nes pats traukiasi iš posto. Teigiama, jog naujo ministro pirmininko rinkimai bus rengiami rugsėjo mėnesio pradžioje.

Šiandien ir toliau lauksime naujienų iš ES ekonomikos susitikimo, kuriame dalyvauja aukšto rango politikai ir centrinių bankų vadovai. Taip pat šiandien lauksime vartotojų išlaidų, NT rinkos ir naftos atsargų duomenų. Rytoj bus paskelbti naujausi darbo rinkos ir pramonės rodikliai, o savaitės pabaigoje pasirodys naujausi Japonijos, Kinijos, J. Karalystės bei JAV pramonės gamybos indeksai.

WTI tipo naftos kaina tęsia kilimą ir šiandien ryžtingai perkopė 48 USD už barelį ribą. Investuotojai vertina pasirodžiusias naujienas, jog planuojamas masinis naftos platformų darbuotojų streikas Norvegijoje gali paveikti žaliavos pasiūlą. Be to, žaliavos pasiūlą taip pat gali paveikti krizė Venesueloje, kur naftos išgavimą slegia įrangos trūkumas ir nepastovus elektros energijos tiekimas. D. Britanijos svaras, JAV dolerio atžvilgiu nusiritęs iki didesnių nei 30 m. žemumų, šiandien yra linkęs stiprėti ir už vieną svarą rinkoje galima įsigyti 1,3433 JAV dolerio.

 
Dar nėra komentarų