Kinai vis labiau klimpsta į skolas

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-05-30 15:48 Komentarai: (1)
Kovodama su ekonomikos sulėtėjimu Kinija, kurios ekonomika yra antra pagal dydį pasaulyje, pasitelkė jau patikrintą ginklą, t.y. investicijas finansuojamas kredito pagalba. Tad tuo pačiu kinai vis labiau klimpsta į skolas.

Artimiausių kelių ketvirčių perspektyvoje tai gera žinia žaliavų ir besivystančių šalių akcijų rinkoms. Tačiau kreditų didinimas - tai labai rizikinga strategija pačiai Kinijai, kurios skolos ir taip jau yra gan didelės.

Didžiausias būsto kainų augimas per pastaruosius dvejus metus, nuo metų pradžios net penkiasdešimt procentų šoktelėjusi plieno kaina, bei cemento gamyba, kurios metinis prieaugis sudaro net dvidešimt penkis procentus, t.y. sparčiausias per pastaruosius penkerius metus. Visa tai yra pasekmė to, jog į Kinijos ekonomiką naujų kreditų pagalba per pirmą šių metų ketvirtį buvo įlieti rekordiniai šeši trilijonai juanių. Naujų paskolų pagalba yra finansuojamos investicijos į infrastruktūrą, be to, kredituojama nekilnojamo turto plėtra ar gamybos pajėgumų plėtojimas šalies pramonėje.

Tame iš esmės nebūtų nieko neįprasta, tačiau Kinijos atveju esmė yra tame, jog valstybės kontroliuojami bankai visų pirma finansuoja valstybines įmones ir fondus, kuriuos yra įkūrusios vietinės savivaldybės.

Tokią strategiją Kinijos komunistų partija, kuri siekia išlaikyti absoliučią valdžią, jau naudoja pastaruosius trejus metus, tačiau esmė tame, kad daugelis tokio pobūdžio investicijų gali pasirodyti esančios neefektyvios.
 
1.   Parašė maxa   2016-05-30 15:50  

Tas paaiškina bitcoino kainos skyrocketinimą. Kitaicai varinėja volume bei kainą ... Vietoj devalvuoto juanio jie renkasi kriptovaliutą. Gudrašikniai.