Vokietijos Ifo indeksas paaugo labiau nei laukta

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-05-25 13:04 Komentarai: (0)
Vokietijos Ifo indeksas, kuris yra sudaromas apklausus septynis tūkstančius kompanijų vadovų, šį mėnesį, palyginus su balandžiu, paaugo pastebimai labiau nei laukta rinkoje ir pakilo ik aukščiausio lygio per pastaruosius penkis mėnesius.

Šio indekso vertė šį mėnesį pasistiebė nuo 106.7 iki 107.7 reikšmės, kai rinkoje laukta, jog prieaugis bus kuklesnis, t.y. Ifo indeksas pakils tik iki vidutiniškai 106.8 reikšmės. Balandį šis indeksas smuktelėjo.

Dabartinės situacijos vertinimo indeksas per trečiąjį šių metų pavasario mėnesį, palyginus su balandžiu, paaugo nuo 113.2 iki 114.2 reikšmės, kai ekonomistai prognozavo, jog jis išliks nepakitęs.

Tuo tarpu Vokietijos verslo lūkesčių indeksas per šį mėnesį, palyginus su praėjusiu, paaugo nuo 100.5 iki 101.6 reikšmės. Šiuo atveju taip pat laukta, jog jis ūgtelės, tačiau tik iki vidutiniškai 100.8 reikšmės.

„Vokietijos pramonės atstovai neatrodo pernelyg susirūpinę dėl Brexit. Tuo pačiu metu mes tam tikrą laiką dabar turime palankias sąlygas: žemas euras, žemos naftos kainos, žemos palūkanos, ir žmonės laukė, kad tai palankiai paveiks Vokietijos ekonomiką ir atrodo, tai dabar ateina“ - sakė Vokietijos Ifo instituto Miunchene vadovas Clemens Fuest.

Tuo pačiu jis pažymėjo, jog labai gerai sekasi šalies statybų sektoriui, kur pasitikėjimas ūgtelėjo iki aukščiausio lygio nuo pat 1991 metų.

„Žemos palūkanų normos vaidina svarbų vaidmenį. Daugelis investuotojų atsiima pinigus iš bankų sąskaitų ir investuoja į statybas“ - teigė Clemens Fuest.
 
Dar nėra komentarų