Neįsivelkime į valiutų karą!

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-05-05 15:36 Komentarai: (0)
Švedijos Centrinis bankas neturėtų pasiduoti pagundai susilpninti šalies valiutą kroną, nes tokiu būdu pakenks šalies ilgalaikiams interesams, pareiškė AP7 pensijų fondo vadovas Richard Grottheim.

Per paskutinius dvylika mėnesių Švedijos krona tarp septyniolikos pagrindinių pasaulio valiutų, jei atmestume Japonijos jeną, sustiprėjo labiausiai. Šiai valiutai stiprėti nesutrukdė ir tai, jog šalies Centrinis bankas Riksbank nustatė neigiamas palūkanas bei pradėjo supirkinėti aktyvus rinkoje.

Švedijos Centrinio banko atstovai siekdami sumažinti deflacinį spaudimą ir padidinti šalies eksporto konkurencingumą pagrasino, jog gali valiutų rinkoje atlikti tiesiogines intervencijas.

Tačiau AP7 pensijų fondo vadovas Richard Grottheim tikina, kad kronos susilpninimas, tai nėra tinkamas kelias. Jo nuomone, Riksbank banko politika vis labiau Švediją įtraukia į valiutų karą.

„Kiekvienas nori turėti kaip įmanoma silpnesnę valiutą, nes tai skatina eksportą ir ekonomiką. Bet ne kiekvienas devalvacijos būdu gali išeiti iš krizės ir ilguoju laikotarpiu tai nėra geriausias būdas” - reziumavo Richard Grottheim, kuris valdo 270 mlrd. kronų vertės pensijų fondo aktyvus.
 
Dar nėra komentarų