J.Yellen: nepaisant grėsmių, Fed nekeis kurso

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: traders.lt Data: 2016-02-11 19:39 Komentarai: (0)
Šiandien antrą dieną iš eilės kalbėdama Amerikos Kongreso komisijos posėdyje šios šalies Centrinio banko vadovė dar kartą pakartojo, jog nepaisant grėsmių, kuriuos pastaruoju metu padidėjo, jos vadovaujamas bankas nekeis kurso.

Janet Yellen sakė, jog mažai tikėtina, kad Amerikos Federalinis Rezervų bankas pakeis savo šių metų palūkanų normos didinimo planą, tačiau sudėtingesnė kredito rinka, svyravimai finansų rinkose bei nežinomybė susijusi su Kinijos ekonomikos augimu vis dėl to kelia grėsmę didžiausiai pasaulyje Amerikos ekonomikai.

„Nemanau, kad Atvirosios rinkos pinigų politikos komitetas netrukus atsidurtų situacijoje, kuomet turėtų mažinti palūkanų normą. Visuomet egzistuoja recesijos rizika, na o pasaulinės finansinės padėties pokyčiai gali lemti ekonomikos augimo sulėtėjimą“ - teigė ji.

Amerikos Centrinio banko vadovė pabrėžė, kad ir toliau tikisi, jog tęsis didžiausios pasaulyje ekonomikos augimas, kas tuo pačiu leis Fed realizuoti savo laipsniško palūkanų normos padidinimo planą.

„Manau, kad mes norėtume išlikti atsargūs ir nenorėtume per anksti padaryti išvadas, kas geriausia būtų Amerikos ekonomikai. Bet vis dėl to nemanau, kad atsiras poreikis mažinti palūkanų normą“ - reziumavo Janet Yellen.

Tuo tarpu šiandien viso pasaulio akcijų rinkų pagrindiniai indeksai raudonuoja, o investuotojų dėmesio centre atsidūrė vertingieji metalai, t.y. auksas ir sidabras brangsta apie penkis procentus.
 
Dar nėra komentarų