JAV rinkų priešprekybinė apžvalga

» Verslo ir rinkų naujienos
Autorius: LHV bankas Data: 2015-11-24 15:02 Komentarai: (0)
JAV akcijų indeksų ateities sandoriai krenta, investuotojams laukiant naujausių JAV ekonominių rodiklių.



Vakar JAV akcijų indeksai fiksavo nedidelius verčių mažėjimus po to, kai spalio mėn. nenaujų namų pardavimai šalyje mažėjo ir nepateisino ekonomistų lūkesčių. Artėja Padėkos dienos šventė ir dėl to likusią savaitės dalį rinkos dalyvių aktyvumas turėtų būti gerokai mažesnis nei įprastai. Vakar ketvirtinius pasiekimus pranešusio mėsos perdirbėjo Tyson Foods (TSN) akcijų kaina šoktelėjo daugiau nei 10% po to, kai įmonė pakėlė visų metų pelno prognozę ir pasakė, jog 2016 m. didins dividendus ir toliau supirkinės savo akcijas.

Po ilgojo savaitgalio šiandien atsidarė Japonijos akcijų biržos ir Nikkei 225 indeksas fiksavo 0,2% vertės augimą. Vietinėje Kinijos rinkoje investuotojai nėra linkę rizikuoti, kadangi po penkių mėnesių pertraukos buvo leista vykdyti IPO, kas turėtų sumažinti jau listinguojamų bendrovių akcijų paklausą. Kinijos CSI 300 indeksas šiandien fiksavo 0,01% augimą.

Europoje akcijų indeksai krenta. Ifo instituto rengiamas Vokietijos verslo sąlygų indeksas lapkričio mėn. pakilo iki 109,3 punktų – parodė optimistiškesnį verslo atstovų nusiteikimą dėl padėties rinkoje. Tačiau rinkos dalyvių nuotaikas neigiamai veikia pasirodžiusios naujienos, jog Turkijoje buvo numuštas Rusijos karinis lėktuvas. Tai didina įtampa ir politinį nestabilumą regione.

Šiandien rinkas išjudins preliminarūs JAV trečio ketvirčio BVP duomenys ir Conference Board rengiamas JAV vartotojų pasitikėjimo indeksas, kuris parodys vartotojų nuotaikas prieš dovanų pirkimo sezono pradžią. Rytoj lauksime ilgalaikio vartojimo prekių užsakymų. Ketvirtadienį JAV akcijų biržos dėl Padėkos dienos šventės bus uždarytos, o penktadienį prekybos sesija bus sutrumpinta ir investuotojai nukreips savo žvilgsnius į mažmenininkus, kadangi vyks „Juodojo penktadienio“ išpardavimai.

Žiniasklaidoje pasirodė nepatvirtinti pranešimai, jog Apple (AAPL) Kinijoje jau kitų metų vasario mėnesį ketina pristatyti mokėjimų paslaugą Apple Pay, kadangi įmonė susitarė su keturiais didžiausiais šalies bankais. Manoma, jos Apple Pay konkuruos su Alibaba (BABA) Alipay elektroninėmis atsiskaitymo paslaugomis. Nepaisant šių naujienų, priešprekybinėje sesijoje Apple akcijų kaina šiandien krenta apie 0,5%.

WTI tipo naftos kaina kyla antrą dieną iš eilės po to, kai Saudo Arabija pareiškė, jog bendradarbiaus ne tik su OPEC narėmis, kad būtų palaikytas naftos kainų stabilumas. Tai mažina nerimą, jog gruodžio pradžioje vyksiančiame OPEC narių susitikime taip ir nebus imtasi žingsnių suvaldyti naftos kainos kritimą. Aukso kaina yra linkusi kilti ir svyruoja ties 1 073 USD Trojos unciją. Euras JAV dolerio atžvilgiu yra linkęs kilti po to, kai vakar EUR/USD kursas buvo trumpam sumenkęs iki 1,0600.

 
Dar nėra komentarų